Kreće Australijan open: Novak juri petu zvezdicu, Ana bi na tron

0

Fonet/AP

Novak Đoković na treningu uoči starta prvog Grend slem turnira u sezoni

 

Đoković je godinu počeo turnirom u Dohi gde je u polufinalu iznenađujuće poražen od Ive Karlovića. Nole je prethodnih dana imao prehladu, zbog čega nije trenirao nekoliko dana, ali je istakao da je spremno dočekuje Australijan open.

– Imao sam nekoliko teških dana, ali sam ostavio sve to iza sebe. Zakačio sam neki stomačni virus, ali spreman sam. Četiri titule koja sam osvojio na Australijan Openu mi daju samopouzdanje da mogu daleko da doguram i ove godine – rekao je Đoković.

Prvi rival u Melburnu biće mu kvalifikant Slovenac Aljaž Bedene, protiv koga Novak ne bi trebalo da ima težak posao.

Raspored naših predstavnika u Melburnu

MUŠKARCI

Ponedeljak, 06.00 Grot (Austrija) – Krajinović

Ponedeljak, 06.00 Veseli (Češka) – Troicki

Utorak, Đoković – Bedene (Slovenija)

Utorak, Stakhovski (Ukrajina) – Lajović

ŽENE

Ponedeljak, 02.30 – Ivanović – Hradecka (Češka)

Ponedeljak, 06.30 – Vinči (Italija) – Jovanovski

Utorak, Bačinski (Švajcarska) – Janković

Utorak, Dejvis (SAD) – Krunić

Posle jednogodišnje supenzije, Viktor Troicki se na velika vrata vratio trijumfom na turniru u Sidneju. On je posle titule napredovao za čak 38 mesta i sada je 54. teniser planete. U Melburnu će igrati još dva srpska tenisera Dušan Lajović i Filip Krajinović, koji bi mogli da prođu nekoliko kola.

Beta/AP/T. P.

Od nje se najviše očekuje u konkurenciji dama: Ana Ivanović, peta tensierka planete

 

Kod dama, najviše očekujemo od Ane Ivanović. Najbolja srpska teniserka trenutno je peta na WTA listi, a dobru formu potvrdila je u Brizbejnu, gde je poražena u finalu od Marije Šarapove, ali je pružila žestok otpor drugoj igračici planete.

Na prethodnim Grend slem turnirima, lepa Srpkinja nije uspela da ostvari zapažaniji rezultat, pa će sada imati veliki moitv da dokaže se je kriza prošlost i da će 2015. godina da bude njena najbolja u karijeri.

Jelena Janković je odigrala samo je jedan meč u 2015. godini, i to u Brizbejnu, kada je poražena od Hrvatice Ajle Tomljanović, pa je veliko pitanje u kakvoj je formi nekada prva teniserka planete. Aleksandra Krunić je zablistala na US openu, pa verujemo da može ponovo da iznenadi, kao i Bojana Jovanovski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here