Kuman izveo Tadića i izgubio od Liverpula!

0

Junak Liverpulove pobede: Rahim Sterling
 

"Rodžerse, trebalo je da kupiš Dušana Tadića", bila je šaljiva poruka kojom su navijači Liverpula preplavili internet posle fantastične pete srpskog internacionalca za Natanijela Klajna i privremeno izjednačenje. Ali, prevelik je Liverpul klub da bi ga porazio jedan igrač, a u prelaznom roku osakaćeni Sautempton previše se oslonio na kvalitete doskorašnjeg veziste Tventea i na kraju morao da čestita boljem – 2:1 na Enfildu za trijumfalan start Redsa u novoj sezoni.

 

Naoštrena četa Brendana Rodžersa samo je nastavila tamo gde je proletos stala. Odlazak Luisa Suareza, po mnogima nenandoknadiv hendikep za Liverpul, nije poremetila filozofiju mladog stručnjaka – od prvog minuta svim silama na protivnički gol. Takva taktika isplatila se u 23. minutu kada je Rahim Sterling zatresao mrežu gostiju i još jednom nagovestio da će ove sezone biti još ubojitiji nego lane i da bi mogao da bude i glavno napadačko oružje tima sa Enfilda. Svoj deo posla je savršeno je odradio i Džordan Henderson, koji je na svojoj polovini terena oduzeo loptu baš Tadiću i prebacio nekih 40 metara. Lopta kao na tacni za Sterlinga, koji se u trku namestio i pogodio za 1:0.

 

 

Međutim, u 56. minutu Enfild je utihnuo i poklonio se Tadiću. Navuklo je najzvučnije letošnje pojačanje Sautemptona dvojicu igrača na sebe, a potom loptu petom protnulo do Klajna, koji je istrčao sam pred Simona Minjolea… Sjajna egzekucija za 1:1 i oduševeljenje navijača Svetaca koji su dobili novog idola. Mislimo na Tadića naravno. U 76. minutu Ronald Kuman zamenio je Srbina Šonom Longom, a samo koji minut kasnije Danijel Staridž na asistenciju Sterlinga postiže pobedonisni gol. Imali su gosti priliku za izjednačenje, ali su u 87. minutu pogodili prečku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here