Lepe i negovane i kada zahladni

0

Kosu dobro osušite pre nego što stavite kapu na glavu
 

“Šešir” frizura

Osušite kosu do kraja pre nego što stavite kapu ili šešir na glavu i tako sprečite spljoštenu frizuru. Čak će i najmanja vlažnost zalepiti vlasi uz teme unutar kape, pa budite temeljni pri sušenju. Ako nosite razdeljak na stranu – pre stavljanja kape kosu prebacite iza ili prebacite na suprotni razdeljak, a nakon uklanjanja kape vratite pramenove na uobičajeno mesto i tako ćete dobiti dodatni volumen.

 

Pravilno se tuširajte

Pogrešno tuširanje

Oduprite se želji da se dugo tuširate vrućom vodom rano ujutru. Tuširajte se toplom vodom, ali ne duže od 15 minuta, jer ćete u suprotnom narušiti količinu lipida u koži koji su zaslužni za prirodno vlaženje kože.

 

Nega ruku je jako važna

Ne štitite ruke

Starenje kože prvo se vidi na osetljivom području šaka pa ga treba dobro negovati. Nega ruku ne uključuje samo pranje nežnim i kremastim sapunima i redovno nanošenje hidratantne kreme, već i nošenje odgovarajućih rukavica.

 

Pijte dovoljno vode

Zaboravljate da pijete vodu

Tokom letnih vrućina nije teško slediti uputstva o ispijanju odgovarajuće količine vode, ali u hladnijim mesecima na to često zaboravljamo. Telo radije grejemo bezbrojnim šoljama vrućeg čaja i kafe. Voda ne samo da gasi žeđ, već omogućava i niz drugih važnih telesnih funkcija. Između ostalog, važna je za hidrataciju kože. Ne zaboravite zato na 6 do 8 čaša obične vode svakog dana.

 

Negujte svoja stopala redovno

Zapostavljate negu stopala

Samo zato što u hladnijim mesecima ne nosimo japanke i otvorene sandale ne znači da trebamo zaboraviti na negu stopala. Podvrgavajte se redovnom pedikiru – bez obzira da li j to u kozmetičkom salonu svakih pet do šest nedelja ili se prepuštate vlastitom beauty tretmanu svakoge nedelje.

 

Pažljivo izaberite boju pudera

Pogrešna boja pudera

Manjak sunčeve svetlosti tokom hladnijih meseci utiče na boju puti. Nemojte ni pokušavati to bledilo da nadoknadite upotrebom tamnih podloga, pudera i bronzera. Imajte na umu da jesenje i zimsko bledilo lica ne podnosi iste kozmetičke preparate koje ste koristili u toplijim mesecima kada vam je boja tena bila tamnija.

 

Obavezno koristite balzam za usne

Hidratacija usana

Koža usana je vrlo osetljiva i tanka pa je aplikacija zaštitnih sredstava veoma važna tokom hladnih meseci. Pre izlaska iz kuće nanesite balzam za negu usana. Tako ćete ih zaštititi od isušuvanja i sprečiti pucanje kože.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here