LŠ: Inter nadigrao Barselonu 3:1

0

Tim Žozea Murinja stekao je dva gola prednosti uoči revanša, a strelci za Inter bili su Snajder, Maikon i Milito, dok je pogodak vredan nade Barseloni postigao Pedro Rodrigez.

 

Fudbaleri Intera su potpuno zasluženo pobedili u prvoj utakmici polufinalnog dvomeča sa braniocom titule Barselonom. Iako je domaćin primio rani gol preko Pedra Rodrigeza, domaćin je neprestanim priitiskom u napadu, ali i dobrom igrom u odbrani, uspeo da preokrene rezultat i do kraja napravi veliku prednost pred revanš u Barseloni – 3:1.

 

Domaći su počeli bolje susret na prepunom "Đuzepe Meaca" stadionu, a izdvaja se šansa Dijega Milita u 15. minutu, kada je iskosa sa desne strane šutirao loše pored gola Valdesa. Kada je Barsa došla do svoje prepoznatljive igre usledio je gol. Maksvel je u 19. minutu odlično prodro po levoj strani, obišao Snajdera i sjajno vratio loptu na penal, a Pedru nije bilo teško da zatrese mrežu – 0:1.

 

U narednim minutima Barselona je pokušala da dodatnim pritiskom postigne još jedan gol, koji bi možda već tada rešio pitanje finaliste. Međutim, Inter je počeo da se oslobađa pritiska i posle sjajne akcije Dijega Milita u 30. minutu došao je do izjednačenja. Golgeter domaćina je odličnim pokretom tela na sebe navukao tri igrača katalonske ekipe i uposlio samog Snajdera, koji je bio siguran egzekutor sa desetak metara od gola protivnika – 1:1.

 

U drugom poluvremenu Inter je još agresivnije krenuo ka golu Barselone, što je zbunilo gostujuću ekipu, naviknutu da ona napada. Već posle tri minuta nastavka Milanezi su poveli sa 2:1. Sjajni Milito ponovo je asistirao Maikonu koji je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, a onda šutirao pored nemoćnog Valdesa.

 

Od ovog šoka Katalonci nisu uspeli da se oporave još nekoliko minuta, što je domaći tim uspeo da iskoristi na maksimalan način. Odličan kontranapad Samjuela Etoa po desnoj strani, centaršut u kazneni prostor, a Snajder sjajno spušta loptu najboljeg pojedincu meča Dijegu Militu, koji iz glavometa donsi veliku radost navijačima milanskog kluba.

 

Praktično od tog trenutka igrala se "viktorija" pred golom Intera. Barsa je iz minuta u minut sve više stezala obruč oko gola večeras odličnog Žulija Cezara, ali se Inter, odličnom taktikom Žozea Murinja, kao i raspoloženim Lusijom u odbrani, veoma vešto odbranio. Iz nekoliko opasnih kontri "nero-azuri" su mogli do još jednog gola, ali se Snajder sapleo u odlučujućim momentima.

 

Do kraja susreta, Barselona je propustila nekoliko prilika, šutirali su Mesi, Keita, Pedro, pa i Pike, ali mreža Cezara se nije zatresla.

 

 

Srpski reprezentativac Dejan Stanković odigrao je poslednjih pola sata, u igru ušao umesto Pandeva, i solidno je odradio posao na sredini terena u kvarenju igre protivnika. Međutim, u revanšu neće moći da igra, jer je zaradio parni žuti karton nakon prekršaja nad Pikeom na sredini terena.

 

Inter – Barselona 3:1 (1:1)

Strelci: Snajder 30′, Maikon 48′, Milito 61′ – Pedro 19′. Stadion: Đuzepe Meaca. Gledalaca: 90.000. Sudija: Olegario Benkuerensa (Portugal). žuti kartoni: Eto, Stanković (Inter), Buskets, Pujol, Pike, Keita, Alveš (Barselona).

 

INTER: Žulio Cezar, Maikon (Kivu 73′), Lusio, Samuel, Zaneti, Tijago Mota, Kambijaso, Pandev (Stanković 57′), Snajder, Eto, Milito (Baloteli 75′). Trener: Žoze Murinjo.
BARSELONA: Valdes, Alveš, Pike, Pujol, Maksvel, Buskets, ćavi, Keita, Mesi, Pedro, Ibrahimović (Abidal 62′). Trener: Pepe Gvardiola.

 

utorak, 20. april:
Inter – Barselona 3:1 (1:1)
(Snajder 30′, Maikon 48′, Milito 61′ – Pedro 19′)

 

sreda, 21. april:
Bajern Minhen – Lion 20,45

 

Revanss utakmice na programu su 27. i 28. aprila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here