Majstorija Džeka za pobedu Sitija

0

Skratio muke navijačima Sitija: Serhio Aguero
 

Stare mušterije su pale i 10 put zaredom u Premijer ligi! Šampion Engleske Mančester Siti otvorio je novu sezonu trijumfom u Njukaslu. Prvi pogodak za Građane postigao je David Silva u 38. minutu i to nakon fenomenalne asistencije Edina Džeka, koji je petom uposlio omalenog Španca, a ovaj laganom egzekucijom matirao Krula, dok je u poslednjim trenucima meča Serhio Aguero u korenu sasekao opasne napade domaćeg tima – 0:2 (0:0).

 

Gosti su gospodarali na stredini terena, gde su Ture, Silva i Nasri suvereno gospodarili posedom lopte i diktirali tempo igre. Njukasl je uspeo da pripretina početku drugog poluvremena, ali i u samom finišu meča kada je Ajoze Perez, promašio šansu utakmice i propustio veliku priliku da donese zlata vredan bod ekipi Alana Pardjua na startu sezone.

 

Domaćima je inicijativu donekle i svesno prepustio Maurisio Pelegrini, koji nje u finišu meča izveo Jovetića, Nasrija i Džeka, a uveo radilice Fernandinja i Milnera, kao i ubojitog Serhija Aguera, koji je i bio neprimetan do samog finiša meča.

Svrake nisu uspele da pogode okvir gola gostiju na ovom meču, ali su u nekoliko navrata pokazale da će biti tvrd orah za velikane u ovoj sezoni, dok će oni slabiji morati žestoko da se pomuče kako bi uzdignutog čela napustili Sent Džejms Park.

Ipak, nakon promašaja Ajozea i Sisokoa usledila je surova kazna, a u glavnoj ulozi bio je Aguero, koji je iz drugog pokušaja savladao nemoćnog Tima Krula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here