Memorijal Sena: Pavlović drugi

0

 Prvi majski dani protiču u sećanju na Ajrtona Senu
 

Pavlović je zauzeo drugo mesto u okviru četvorodnevnog skupa na kojem se obeležava 20 godina od pogibije Ajrtona Sene i Rolanda Racenbergera.

Miloš je na skupu nastupao kao član Poršeove ekipe, s obzirom na to da su u nemačkom proizvođaču automobila odlučili da se zvanično pojave i daju svoj doprinos sećanju na brazilskog šampiona, koji je za tim iz Štutgarta vozio trku "1.000 km Nirburgringa" 1984. godine, u postavi sa Anrijem Peskarolom i Stefanom Johansonom.

Pavlović je delegiran da vozi sedmočasovnu karting trku izdržljivosti i ponovo je pokazao koliko je uspešan u ovakvim bolidima. Tokom vožnje imao je malo tehničkih problema koji su uticali na plasman, ali je generalno bio zadovoljan trkom.

"Imola je zajedno sa svima nama koji smo učestvovali na Memorijalu dostojanstveno odala poštu Ajrtonu Seni i Rolandu Racenbergeru. Aerton je bio moj prvi i jedini idol. Dok sam vozio trku u njegovu čast, ponovo sam video, osetio i doživeo sve ono što nas je spajalo u periodu između 1991. i 1994. godine", rekao je Pavlović.

Na trci je, inače, slavila posada "Race4Ayrton", ispred ekipe Poršea, dok su treće mesto osvojili takmičari Minardija.

Prva memorijalna karting trka u čast Ajrtona Sene deo je manifestacije na stazi u Imoli, koja traje od 1. do 4. maja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here