Mesić spiskao 100.000 evra na odlikovanja

0

U 2008. godini odlikovanja su nabavljana samo u jednom navratu, i plaćena su nešto više od 38.500 evra. U 2009. godini sklopljena su dva ugovora oko nabavke odlikovanja. Prvi ugovor sklopljen u aprilu bio je "težak" skoro 40.000 evra, a drugi ugovor za nabavku odlikovanja sklopljen je početkom jula, a bio je vredan malo više od 26.000 evra. U sva tri slučaja posao izrade odlikovanje dobila je Radionica primenjenih umetnosti d.d. iz Zagreba, piše Novi list.

Možda je još nekome ostao dužan odlikovanje: Stjepan Mesić

Zbog brojnih odlikovanja dodeljenih zaslužnim i manje zaslužnim, predsednik Mesić se poslednjih dana našao na udaru kritike.

 

Zameraju mu što su se među odlikovanima našli i zagrebački ugostitelji, kod kojih je Mesić rado viđen gost, kao i predsednikovi prijatelji, vlasnici benzinskih pumpi i hotela, kao i novinari sa kojima je često surađivao.

 

Tuđman bio "galantniji" od Mesića

 

Ipak, ako se broj odlikovanja koje je u deset godina podelio Mesić uporedi sa onim koje je dodelio Tuđman, puno je manji. Prvi hrvatski predsednik odlikovanja je zaista sipao šakom i kapom, pa ih je na kraju podelio više od 11.000.Mesić je bio daleko skromniji: zaustavio se na nešto manje od 1.800 dodieljenih odlikovanja.

Ovih dana navodno su se neki od odlikovanih pravdali da i sami nisu znali da će se naći na listi odlikovanja i da smatraju da nije ni trebalo da ih dobiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here