Mišel Obama na fudbalu sa dečacima

0

Mišel Obama, prva dama SAD-a, posetila je "fudbalsku kliniku“ koju je organizovao Fudbalski savez Amerike u okviru kampanje "Pokreni se“, a čiji je cilj da decu uputi na zdraviji način života i nauči ih kako da povećaju svoju fizičku aktivnost.

 

Kampanju je pokrenula upravo Mišel, a na terenu je sa dečacima trčkarala u crnoj trenerci i patikama, izdanju u kojem su prethodne prve dame Amerike retko viđane.

 

 

Pored ove zabavne društveno-korisne kampanje, Mišel je svoje delovanje podigla i na nivo gde su potrebne političke odluke. Tako je predložila smanjenje poreza za prodavnice zdrave i organske hrane koje se otvore u siromašnim kvartovima velikih gradova, a za sprovođenje ove inicijative biće potrebno izglasavanje u Kongresu.

 

"Obožavam hamburegere i pomfrit. Volim i sladoled i slatkiše. I moja deca to vole da jedu. Ono što ovde promovišem nije način života koji isključuje ta zadovoljstva. Samo želim da omogućim svoj deci šansu da budu u dobroj formi, da svakog dana mogu sa lakoćom da obavljaju sve aktivnosti i uživaju u igri“, rekala je Mišel Obama pre nego što se pozabavila loptom na terenu za mali fudbal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here