Mitrović predstavljen u Frajburgu

0

 

Na zvaničnom sajtu bundesligaša Mitroviću su poželeli dobrodošlicu na srpskom jeziku, a SPORTski direktor kluba Klemens Hartenbah je otkrio zbog čega je izbor pao baš na Mitrovića.
"Gledali smo ga tokom proleća u Valjadolidu, gde je bio na pozajmici, i bili smo zadovoljni onim što smo videli. Veoma je snažan, ne boji se duela, miran je u opasnim situacijama… Sve su to osobine potrebne štoperu u Bundeslgi", rekao je Hartenbah.

Sam Mitrović, koji je prošle sezone imao priliku da vodi duele sa Lionelom Mesijem, Kristijanom Ronaldom, Dijegom Kostom i drugim zvezdama u Primeri, sada se raduje novom izazovu, a kako kaže, najviše ga inspirišu mečevi s najjačim rivalima.
"Biće sjajno igrati protiv Tomasa Milera i Marija Gecea, koji su nedavno postali svetski šampioni. Bundesliga je ovog leta bila moja prva opcija, veoma poštujem nemački fudbal i mentalitet, a naravno, najviše se radujem mečevima s Bajernom i Dortmundom. Klub je sjajan, atmosfera porodična, i verujem da ću ovde napraviti veliki korak napred u svojoj karijeri", rekao je Mitrović, koji je obećao da će, zbog dobrodošlice na srpskom jeziku, veoma brzo savladati nemački.

Frajburg je prošlu sezonu okončao na 14. mestu Bundeslige, a ambicije su da u predstojećoj sezoni zauzme mesto u "gornjem domu".

Mitrović je prošao mlađe kategorije Zvezde, a pre Frajburga igrao je za Petržalku, Brno, Metalac, Kortrajk, Benfiku i Valjadolid. Transfer u Bundesligu iznosi oko dva miliona evra.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here