Mnoštvo ideja za borbu protiv dosade

0

 

Evo nekoliko predloga:

– Pričajte viceve sami sebi na glas. I onda se valjajte po podu od smeha. Najzabavnije je kada to radite u čekaonici ambulante punoj ljudi.

 

– Smislite i vežbajte koreografiju za sopstveni stritpiz šou. To će vas okupirati neko vreme, dati vam usmerenje i smisao životu. Posle toga insistirajte da ste konačno pronašli sebe i izvedite ga pred svojim roditeljima i ostatkom obitelji.

 

– Zalepite prste na rukama superlepkom. Onda probajte da par dana sve radite nogama. Tipkajte po tastaturi do mile volje.

 

– Ponavljajte sve što ljudi govore. To bi trebalo da bude posebno zabavno ako živite sa roditeljima. Ponavljanje svega što oni kažu će stvoriti novu dinamiku o vašem odnosu.

 

– Pronađite G-tačku. Dajte sebi vremena jer niko zapravo ne zna šta je to. A i naučnici su u poslednje vreme skloni da negiraju njeno postojanje.

 

– Stvorite izmišljenog prijatelja. To nudi mnoštvo mogućnosti za zabavu. Možete da napravite žurku za više njih.

 

– Prebrojte svo cveće na tapetama. Onda prebrojte još jednom za svaki slučaj.

 

– Nestanite na nekoliko dana – ne otvarajte vrata, ne odlazite na fakultet/posao, ne izlazite napolje, ne javljajte se na telefone, ne menjajte status na Facebooku, ne otvarajte email. Probajte ovo da izvodite dovoljno dugo da bi neko shvatio da vas nema. Onda se samo pojavite i kada vas pitaju ‘Šta je s tobom’ ili ‘Kako si’, objasnite da su vas oteli vanzemaljci, ali da ste im pobegli.

 

 

 

– Posmatrajte zvezde na nebu i dajte im imena. Kad se dobro izvežbate, počnite da dajete imena sazvežđima. Proverite da li se neko već zove Pingvin samoubica ili Skačući lemur.

 

– Razbijte par tanjira dok čekate novu ideju. Nakon toga ih zalepite.

 

– Platite račune za režije u metalnim dinarima. Promenite svoje papirne novčanice u sitni kovani novac i stanite u red ispred šaltera. Uradite to kada je red najduži i kad je najveća gužva.

 

– Jedite supu viljuškom.

 

– Poslušajte svojih omiljenih pet albuma unazad. A onda pogledajte svojih omiljenih pet filmova unazad.

 

– Napravite listu potpuno glupih i beskorisnih stvari (poput ove).

 

– Obucite vašeg hrčka u odeću barbike. Ako vam se ne sviđa šta imate, posetite Barbi internet stranicu i dizajnirate sopstvenu kolekciju.

 

– Ispecite kokice bez pokrivanja šerpe. Lovite ih ustima u vazduhu dok su još vruće.

 

– Izađite na kafu. Sa svojim psom.

 

– Kad stojite ispred lifta, zamolite prvu osobu koja pritisne dugme da se provoza sa vama jer vam ne dozvoljavaju da se vozite sami. U liftu je uhvatite za ruku.

 

– Izmislite novu reč poput ‘upečakavljanje’, recimo. Probajte da je koristite u razgovoru i vidite da li će neko pitati šta znači.

 

– U prodavnici igračaka kupite set dinosaura. Prostrite ih po svom radnom stolu, a kada vas neko pita šta vam je to pogledajte ga direktno u oči i recite: ‘Znaš, oni će se vratiti’.

 

– Uzmite današnje novine i isecite sve naslove, polepite ih po zidu, a onda tražite skrivene poruke. Radite to svakog dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here