Moje dve metastaze zovu se Vučić i Nikolić

0

Vojislav Šešešlj: Ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a u nju su se do pre nekoliko godina kleli i Nikolić i Vučić
 

"To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio", upitao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.

 

Prema njegovim rečima, akodo toga dođe, radikali neće izazivati krvoproliće već će nenasilno protestovati.

 

Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je naveo da ima dve matastaze na jetri koje, po njegovim saznanjima, mogu da budu operisane.

 

"Znate li kako zovem te dve metastaze – Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić", rekao je predsednik SRS.

 

Šešelj je najavio intenzivne aktivnosti SRS kako bi sa vlasti skinuo, kako je rekao, "izdajnički režim Vučića i Nikolića, koji Srbiju vode u propast". Predsednik SRS je istakao i da su vrata stranke otvorena svima koji "nisu otimali mandate radikalima bez obzira na to u kojoj su partiji".

 

Šešelj po dolasku u Beograd

Pročitajte još:

* Šešelj: Oboriću Nikolića i Vučića

* Vučić pogodio još pre 10 godina: Šešelj će sve izdržati!

* Vučiću, hoćeš Putina? Evo ti i Šešelj!

* "Radovao sam se kad je Đinđić ubijen"

* Šešelja šalju da umre u Srbiji!

 

Lako je galamiti na Ramu, jadnika iz male zemlje

Komentarišući reakciju Vučića na izjavu albanskog premijera Edija Rame o nezavisnosti Kosova, datu na konferenciji za novinare sa srpskim premijerom u Beogradu, Šešelj je rekao da je Vučiću "bilo lako da galami na jadnika iz neke male zemlje".

 

"Što nije tako reagovao kada su istu stvar govorili neki iz velikih zemalja", upitao je Šešelj.

 

Prema njegovim rečima, ideja velike Srbije ostaje ideja vodilja SRS, a u nju su se do pre nekoliko godina kleli i Nikolić i Vučić.

 

"Vučić i Nikolić su za mesec dana izdali više nego što bi to Tadić uspeo za deset godina. Oni su u većoj meri spremni da izdaju jer su bili na suprotnoj strani", rekao je predsednik SRS.

 

Haški tribunal odobrio je prošle nedelje privremeno oslobađanje Šešelja iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi mogao da nastavi lečenje u Beogradu. Šešelj je u sredu, 12. novembra, oko 13 časova doputovao u Beograd. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here