Moskva: 20 mrtvih, preko 160 povređenih u nesreći u metrou

0

 

Agencija Itar Tas je posle tih podataka objavila da je iz metroa izvučeno još pet tela.

Helikopterima su do obližnjih bolnica prebačenre 24 povređene osobe. Taj deo grada je blokiran, a spasilačke službe i dalje rade na evakuaciji ljudi.
 

Incident se dogodio između stanica "Bulevar Slavjanska" i "Park pobede", ispod autoputa, preneo je Itar Tas. Šef istražnog komiteta Aleksej Markin rekao je takođe da spasioci ne mogu da nađu telo drugog mašinovođe, i da se zbog stanja prvog
vagona teško može pretpostaviti da ga je napustio.

 

On je, takođe rekao da se prethodna pretpostavka da su se kočnice prvog vagona automatski uključile zbog pada napona, nije potvrdila, i da je mogućnost terorističkog napada isključena. Markin je naveo da se istražuje tehnički uzrok nesreće, i da će se uskoro pojaviti prva imena osumnjičenih.

 

 

Vagoni kompozicije delimično su uništeni, ali se nisu prevrnuli. Ukupno 80 ljudi zatražilo je lekarsku pomoć, a vlasti su saopštile da je evakuisano više od hiljadu ljudi.

 

 

Ekipe hitne pomoći pomagale su povređenima na licu mesta, a policija je blokirala pristup ovoj oblasti. Obustavljen je saobraćaj na liniji metroa na kojoj se desio incident, a struja je isključena.

 

Prema preliminarnim izveštajima, incident je izazvalo iznenadno kočenje voza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here