Tanjug/AP

Belorusija bi uskoro mogla da se pridruži ruskoj operaciji u Ukrajini, što bi takođe moglo da omogući Moskvi da postavi nuklearno oružje na njenoj teritoriji, izjavio je visoki zvaničnik NATO koji je anonimno govorio, prenosi “Gardijan”

– Beloruske vlasti pripremaju teren za opravdavanje ofanzive na Ukrajinu i za brzo razmeštanje ruskog nuklearnog naoružanja na svojoj teritoriji. Ukrajinski zvaničnici su već javno upozorili da bi Minsk mogao da se umeša u rat, ali iako je Belorusija dozvolila ruskim trupama da koriste njenu teritoriju za kopnene i vazdušne operacije, NATO do sada nije video nikakve dokaze da su same beloruske trupe bile direktno uključene u rat u Ukrajini – rekao je on.

– Ne kažem da će Rusi sutra tamo postaviti nuklearne rakete. Ono što želim da kažem jeste da su preduzeti politički koraci koji im omogućavaju da povuku takav potez ako se takva odluka donese – objasnio je zvaničnik.

On je dalje rekao da je ceo ukrajinski rat bio na ivici ćorsokaka u smislu da ukrajinske snage sprečavaju ruske trupe da ostvare značajan napredak na terenu, dok istovremeno Rusi ne odustaju od svojih operacija.

1 COMMENT

  1. izmisljaju da uvuku i belorusiju ima i bivse 3 sovjetske republike da umesaju da bi sei oni udruzili jedva cekaju zlikovci da bi unistili rusiju a znaju da su oni uvalili ukrajinu u sukobe sa rusijom zapad se pravi gluv zajedno sa amerima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here