Nadal: Imenovanje žene za selektora je čudan izbor

0

Razočaran: Rafael Nadal
 

Gali Leon pre nekoliko dana je povereno vođenje španskog tima, koji je ove godine ispao iz Svetske grupe Dejvis kupa u Evro-afričku zonu. Iako se smatralo da bi njeno imenovanje moglo da bude istorijsko za žene u španskom sportu, za sada je samo predmet debate da li bi ona trebalo da vodi tenisere.

 

Mnogi bivši i sadašnji igrači i treneri su kritikovali taj izbor, a Toni Nadal je čak rekao da bi imala “logistički problem” prilikom ulaska u svlačionicu. Ona je na to odgovorila da će prvo kucati, ali je Nadal istakao da ima gotovo isto mišljenje kao svoj stric kada je upitan da prokomentariše.

 

“Njeno imenovanje je čudno. Ne poznajem Galu Leon i nemam ništa protiv nje, ali je obično imenovanje za selektora Dejvis kup tima bilo nagrada posle sjajne karijere, a ima toliko tenisera koji su imali fantastične karijere, a još nisu bili selektori”, istakao je Nadal.

 

Leonova je na mestu selektora zamenila Karlosa Moju, koji je podneo ostavku posle ispadanja iz Svetske grupe, posle kojeg Španija prvi put od 1995. godine neće igrati u elitnom društvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here