Tanjug
Nevreme u Sloveniji

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je danas da se Slovenija suočila sa najgorom prirodnom katastrofom u svojoj novijoj istoriji i da je šteta koja je naneta nezamisliva i “verovatno veća od pola milijarde evra”.

Na sednici proširenog Saveta za nacionalnu bezbednost Slovenije Golob je rekao da nema potrebe za proglašavanjem vanrednog stanja u zemlјi jer sistem civilne zaštite dobro funkcioniše, prenosi RTV Slovenije.

Slovenački premijer je naglasio da Slovenija ima jedan od najefikasnijih sistema civilne zaštite u Evropi, na koji može opravdano da bude ponosna.
Prema njegovim rečima nastaviće se i razgovori o pomoći koju nudi međunarodna zajednica.

“Pomoć Sloveniji ponudile su i Hrvatska, Austrija i Mađarska”, rekao je Golob i najavio da će, gde god to bude moguće, u nedelјu raditi prodavnice sa prehrambenim proizvodima i one sa tehničkom opremom, a ponegde će radno vreme biti produženo.

Predsednik vlade Slovenije je ukazao da će prioritet biti plan kako da se osnaži sprovođenje mera hitne intervencije na terenu, ako bude potrebno i zaobilazeći sistem javnih nabavki, kako bi se obezbedio normalan život građana i što brže uspostavlјanje protoka lјudi i dobara.

2 COMMENTS

  1. Traba li da placemo za Slovencima.Ne verujem da njihove novine ikada objave bilo sta o poplavama u Srbiji.Sta je za njih milijarda.Oni iz Srbije izvuku profita vise milijardi na srpskoj robi i radu.Neka im pomogne njihova Europa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here