Nastavak dijaloga u februaru: Nije idealna situacija za Kosovo

0

Fonet/EPA
Nastavak dijaloga sa Prištinom u februaru
 

Vučić je danas na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala predstavnike Beograda i Prištine u Brisel, te naveo da će sa prištinske strane doći premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa i njegov zamenik Hašim Tači.

Sa srpske strane u dijalogu će učestvovati Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Prema Vučićevim rečima, dalji razvoj dijaloga i učesnici zavisiće od teme o kojoj će se govoriti.

Što se tiče stavova predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je potrebno doneti novu platformu o Kosovu, Vučić je rekao da sa Nikolićem razgovara o svemu i da ne bi govorio o tom novom rešenju za Kosovo pre nego što se sa tim izađe u javnost, ali da će se gledati da sve bude u ustavnim okvirima Srbije.

"Nikolić je upoznat o velikim probemima sa kojima se suočavamo i želi da budemo otvoreni prema narodu, jer to nije nimalo laka tema", rekao Vučić i dodao da "nije idealna situacija za Kosovo".

Vučić je poručio da ne treba maštati o "nebeskoj Srbiji" dok se ne uredi i zaštiti zemaljska.

On je rekao da Srbija iduće godine očekuje više poglavlja u procesu evropskih integracija i napredak I ponovio da "Srbija neće nikoga da moli".

Govoreći o odnosu između predsednika Srbije Nikolića i nemačkog ambasadora u Beogradu Hajnca Vilhelma nakon izjave potpredsednika Evropske komisije Johanesa Hana o Kosovu, Vučić je istakao da tim izjavama odnosi Nemačke i Srbije nisu poremećeni, da se stalno unapređuju i da je on na "nedeljnoj vezi" sa kabinetom nemačkog kancelara Angele Merkel.

"Mislim da će Nikolić i nemački ambasador pružiti ruku jedan drugom", dodao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here