Nastavak suđenja Šešelju 30. marta

0

 

On je rekao da će taj svedok biti saslušavan tokom dva dana, u utorak i sredu, izrazivši nadu da će RTS prikazati snimak suđenja.

Krasić je kazao da će u Haškom tribunalu u narednom periodu verovatno insistirati na saslušanju preostalih svedoka suda da bi u maju bio završen dokazni postupak optužbe i razmatrano pitanje da li da se donese oslobađajuća presuda Šešelju.

 

Podsetivši da je najavljeno pojavljivanje Šešelja u postupku za nepoštovanje suda 20. aprila, Krasić je izrazio očekivanje da se u aprilu, odnosno u maju završe oba postupka protiv Šešelja za ratne zločine i za nepoštovanje suda.

Krasić kaže da još nije rešeno pitanje Šešeljeve žalbe na presudu kojom je osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i da Haški tribunal ima dvostruke aršine – jedan prema Srbima, a drugi prema drugim optuženicima.

Šešelj koji se osmu godinu nalazi u haškom pritvoru još nije dobio ni odgovor na pitanje ko mu krši pravo na suđenje u razumnom roku, rekao je Krasić.

 

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnih prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine. Lider radikala je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu. Februara 2010. drugi put je optužen zbog objavljivanja podataka o 11 zaštićenih svedoka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here