Košarkaši Armanija pobedili su Albu u Berlinu sa 81:78 u petom kolu Evrolige, uz dobre partije Nemanje Nedovića i Vladimira Micova.

Gosti iz Milana su dobro počeli, ali je Alba brzo preokrenula i na krilima Gidraitisa je vodila sve do sredine treće četvrtine. Tada su Nedović i Micov pogodili nekoliko šuteva, pomogao im je i Tarzuski, pa je posle serije 10-0 bilo 57:50 za tim Etorea Mesine.

Na dva i po minuta do kraja Armani je imao +8, Alba se nije predavala, ali nije uspela da uradi ništa više od penal-završnice u kojoj je Rodriges bio nepogrešiv sa bacanja i tako je doneo trijumf svom timu.

Najefikasniji kod pobednika bio je upravo Serhio Rodriges sa 17 poena (4-9 iz igre), uz po 4 skoka i asistencije, ali i 5 izgubljenih lopti. Luis Skola postigao je 14 poena (5-8 iz igre), uz 6 skokova, 3 asistencije, ali i 4 izgubljene lopte, dok je Nemanja Nedović u svojoj prvoj evroligaškoj utakmici ove sezone odigrao odlično – slabo je počeo, ali je od završnice trećeg perioda dao četiri trojke i završio meč sa 12 poena (4-9 iz igre za 23 min, 1sk). Vladimir Micov imao je 9 poena (3-10 iz igre za 21 min), uz po 4 skoka i asistencije, i 3 izgubljene lopte.

Za Albu je najefikasniji bio Pejton Siva sa 20 poena (4-12 iz igre), Rokas Gidraitis imao je 18 poena i 6 skokova, dok je Luk Sikma dodao 9 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Armani sada ima 4-1, dok je Alba na 1-4. U šestoj rundi Milanezi dočekuju Barselonu, a Alba gostuje Realu u Madridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here