Nemački biznismeni protiv NATO!

0

Politika je politika, ali je Nemcima najbitniji biznis sa Rusijom (Foto: Ilustracija)
 

Prema podacima agencije Blumberg, nemačka vlada je spremna na zamrzavanje prodaje satelitske tehnologije Moskvi u vrednosti od 700 miliona evra. Međutim, konsultant nemačke vlade Kristof Herstel tvrdi da ta informacija može da bude lažna pošto nije u interesu Nemačke da osujeti vrlo povoljan posao.

 

Sankcije protiv Rusije zbog Ukrajine uništavaju Kipar

Ekonomske sankcije protiv Rusije "uništavaju privredu Kipra", upozorio je danas kiparski ministar spoljnih poslova, tvrdeći da njegova zemlja ima pravo da ne
primenjuju te sankcije.

"Ekonomski odnosi Kipra i Rusije su veoma jaki", podsetio je Joanis Kasulidis u intervjuu za nemački dnevni list "Die Velt", i rekao da je "to razlog što (ekonomske) sankcije protiv Rusije uništavaju kiparsku privredu".

On smatra da su najave dodatnih sankcija pokušaj da se izdejstvuju niske cene gasa za Ukrajinu. Herstel za "Glas Rusije" navodi da se mišljenje SAD kosi sa evropskim zato što SAD žele mnogo strože sankcije i predsednik Barak Obama ne propušta ni dan da ne govori o tome glasno.

 

Ali, Evropa ne žuri da ga prati zato što to ruši njen biznis, odnosno evropske firme bi mogle da izgube milijarde evra ako naglo prekinu odnose sa Rusima. U Nemačkoj postoji širok front protiv politike sankcija zemalja NATO-a.

 

Firme kao što su "Simens" ili "Folksvagen" odbijaju da sprovode sankcije protiv Rusije, što je neviđena pojava posle Drugog svetskog rata. Postoje pokušaji ucene koje inicira Vašington, a realizuje NATO protiv Rusije o pitanju cene gasa za Ukrajinu, kaže Herstel i ocenjuje da NATO ili zemlje EU nemaju nikakvog prava da se mešaju u "gasne pregovore" Kijeva i Moskve.

 

Zamislite da neka američka kompanija ima nesavesnog kupca poput Ukrajine – pa ona bi odavno prekinula isporuke. Tako da se Rusija ponaša vrlo trpeljivo, smatra Herstel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here