Norac i Gotovina će biti rehabilitovani?

0

Kako piše zagrebački "Jutarnji list", u slučaju da postane predsednik, Bandić, koji u trku za predsednika ulazi sa mesta zagrebačkog gradonačelnika, penzionisane generale bi vratio u aktivni sastav Hrvatske vojske.

Hebrang bi ih pozvao za svoje savetodavce, dok bi Norca pomilovao čim se za to steknu zakonski uslovi.

 

Milan Bandić, Andrija Hebrang i Nadan Vidošević

Vidošević je rekao da bi generala Damira Krstičevića, koji je privrednik i visokoobrazovan, pozvao da učestvuje u velikim projektima od nacionalnog značaja za celu Hrvatsku.

 

 

On smatra da bi i mnogi oficiri s ratnim iskustvom i završenim najprestižnijim školama trebalo da preuzmu odgovorna mesta.

 

Mirko Norac

Norac je osuđen na 12 godina zatvora zbog sprovođenja likvidacije više desetina srpskih civila u Gospiću i okolini grada u jesen 1991, pri čemu je i lično ubio jednu ženu, a onda na sedam godina zbog ratnih zločina počinjenih u operaciji "Medački džep" u septembru 1993. Tada je pobijeno oko 30 srpskih civila i pet zarobljenika, a nekoliko stotina kuća uništeno.

 

Penzionisani generali, među kojiam su bili i Norac i Ante Gotovina kome se sudi u Hagu, suprotstavljali su se pokušajima detuđmanizacije i osuđivanja, bilo u zemlji, bilo u Hagu, počinilaca ratnih zločina nad Srbima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here