Nova Internet mreža u SAD

0

"Konačno imamo jasne ciljeve i strategiju za osiguranje da svako u ovoj zemlji ima jednake mogućnosti u sadašnjoj novoj digitalnoj eri, bez obzira na to ko je ko i gde živi ili na specifične okolnosti individualnih života", ukazao je član FCC Majkl Kops.

Jedan od ciljeva ovog plana je da svako američko domaćinstvo ima pristup Internetu velike brzine, objavio je "Volstrit džornal".

Planom je predviđeno da 100 miliona američkih domaćinstava dobije Internet uslugu od 100 megabita u sekundi do 2020. i novu besplatnu ili jeftinu nacionalnu bežičnu Internet mrežu.
Takođe je predviđeno povezivanje procenjenih šest odsto američkih domaćinstava koja sada nemaju pristup Internetu velike brzine, odnosno sedam miliona kuća, sa Internet uslugom brzine od najmanje četiri megabita u sekundi.

Plan predviđa da u novu Internet mrežu bude uloženo više od 20 milijardi dolara federalnih finansija, kao i neprecizirana suma za različite nove federalne programe, uključujući obuku za korišćenje personalnih kompjutera i Interneta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here