Širom Evrope uhapšeno 80 članova gruzijske mafije

0

"Ovo je najvažnija operacija protiv organizovanog kriminala koja je ikada preduzeta u Evropi, a u njoj je učestvovalo sedam zemalja", saopštio je komesar španske policije Eloj Kiros.
 

Najviše hapšenja izvedeno je juče ujutro u Austriji (25 osoba) i Španiji (24 osobe). U Nemačkoj je uhapšeno 17, u Švajcarskoj devet, u Italiji četiri, a u Francuskoj jedna osoba, dok je u policijskoj akciji učestvovala i Grčka.

 

Gruzijska grupa se optužuje za pranje novca, iznude i falsifikovanje kreditnih kartica, kako bi se počinili drugi zločini, a policija istražuje da li su pripadnici ove grupe u Španiji trgovali narkoticima i oružjem.

 

Španska policija je objavila ovu fotografiju dvoje osumnjičenih

Sedište mafije bilo je u Barseloni, gde je uhapšen lokalni šef grupe Haber Šušanasvili.
 

Njegov brat Lasa, koji se smatra šefom cele kriminalne grupe, još je na slobodi, a prema najnovijim izveštajima pobegao je iz Grčke.

 

Policija je saopštila i da je grupa bila u kontaktu sa Zaharom Kolašovim, Gruzijcem koji je, kako se smatra, jedan od glavnih lidera istočnoevropske mafije i koji je, posle četiri godine boravka u zatvoru u Španiji, na slobodu pušten ranije ovog meseca.
 

Uhapšeni u akciji "Java" su, pre svega, Gruzini, Jermeni i Čečeni. Ovo je treća velika policijska akcija protiv mafijaških organizacija sa prostora bivšeg SSSR-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here