Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno se priprema za Australijan open koji će pokušati da osvoji po 9. put, a pre samog turnira oglasio se i povodom kritika koje na njegov račun upućuje Nik Kirios. 

Naime, Kirios često kritikuje Novaka. U dva navrata ga je čak nazvao i “budalom”, a posebno je bio kritičan kada je reč o Novakovim stavovima o vakcinaciji. Takođe, kada je Đoković sugerisao vlastima Australije da ublaže karantin za kolege koje nemaju nikakve uslove za trening pred prvi Grend slem u sezoni, Australijanac je sa imao šta da kaže.

Novak se nije oglašavao povodom uvreda kolege, ali je pred Australijan open izneo svoj stav posle pitanja novinara.

– Što se tiče dela van terena, nemam baš poštovanja za njega. Neka to bude sve što ću reći. Nemam više komentara o Kiriosu, o njegovim komentarima na moj račun ili bilo čemu drugom što radi – bio je kratak i jasan Đoković.

Ipak, Novak je pomenuo i svetlu stranu Australijanca, iako to ovaj nije zaslužio.

– Mislim da je dobar za sport, radi neke stvari na autentičan način. Svako ima pravo da se izrazi na način koji želi. Ima kvalitet da pobedi bilo koga – zaključio je Đoković.

Najbolji na svetu će igrati prvog dana Australijan opena protiv Žeremija Šardija i njihov susret se očekuje negde oko 10.30 časova po našem vremenu na Rod Lejver areni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here