Novakov niz od 21 pobede

0

 

 

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu pošto je u dva seta savladao Vaseka Pospišila – 2:0 (6:3, 7:5).
Novak je do trijumfa stigao za nešto manje od sat i po vremena igre, a malo je nedostajalo da se igra i treći set jer je 24-godišnji Kanađanin, 41. na ATP listi, propustio set loptu na svoj servis pri vođstvu 5:4.
Posle lako dobijenog prvog seta za 32 minuta igre, Novak se opustio sredinom drugog seta, što je Pospišil iskoristio. Ipak, nije uspeo da se izbori s pritiskom, pa je Srbin na iskustvno stigao do preokreta i 21. uzastopne pobede u Pekingu.
Rival Novaku u narednoj rundi biće pobednik duela između Pabla Anduhara i Grigora Dimitrova.
Novak je osvojio prva dva poena u meču, pa se činilo da će stići do ekspresnog brejka, ali je Kanađanin uspeo da se izvuče. Naš teniser je uzvratio laganim servis gemom za izjednačenje, da bi u trećem gemu nadoknadio ono što je propustio u prvom, pa je drugu brejk loptu pretvorio u vođstvo – 2:1. Usledila su gemovi bez previše uzbuđenja na obe strane, sve do 5:3, kad je Novak novu brejk loptu pretvorio u rutinsko vođstvo u setovima – 6:3.
Drugi set počeo je takođe sa tri lagana gema dvojice tenisera, da bi Novak dobro namučio Pospišila. Ipak, Kanađanin je uspeo da sačuva servis. I naredna dva gema odigrana su istom ritmu, da bi Pospišil iskoristio pad u Novakovoj igri i prvim brejkom u meču stigao do vođstva u drugom setu – 3:4.
Pospišil je lako potvrdio brejk, da bi mu Novak uzvratio za ostanak u drugom setu. Imao je Kanađanin priliku da na svoj servis stigle do šestog gema i odvede meč u treći set, ali je Novak to spasao, a zatim uzvratio punom snagom. Na krilima brejka odigran je novi dobar gem i za samo nekoliko minuta doveo Pospišila u situaciju da mora servisom da ostaje u meču – 6:5.
Kanađanin nije uspeo da izdrži pritisak, što je Novak rutinski iskoristio i novim brejkom, realizujući treću meč loptu, stigao do 7:5.

 

 

 

Kiša remeti planove
U sredu je trebalo da se igra i meč osmine finala između našeg tenisera Viktora Troickog i Čeha Tomaša Berdiha, ali je njihov duel odložen zbog kiše koja ceo dan padala u Pekingu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here