Foto: MN Press
Željko Obradović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je u Beogradu, posle pobede svoje ekipe nad Crvenom zvezdom u petom kolu Evrolige, da je ponosan na igrače koji su u finišu napravili preokret i zahvalio se navijačima na fantastičnoj atmosferi.

Partizan je sinoć u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu 88:86 u meču petog kola Evrolige.

“Neverovatna igra, neverovatna pobeda i veoma sam ponosan na ovaj tim, kao i na ljude koji nas podržavaju. Još jedno veče koje ćemo teško ikada zaboraviti”, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je potom nastavio sa analizom utakmice.

“Mi smo dominirali u prvoj četvrtini i skoro čitavo prvo poluvreme, a onda smo prestali da igramo pametno, što je bila naša odlika, a onda su se ispoljile one stvari koje nam se dešavaju, a to je kad nisi u bonusu i primaš lake poene. Svaki trening, svaki dan, svaki tajm-aut je posvećen da se priča o tome. Problem što se Zvezda vratila jeste što nismo koristili faulove, to je jedan na jedan, mis-meč”, dodao je Obradović.

Trener Partizana je potom objasnio kako su “crno-beli” u finišu preokrenuli meč.

“Prestali smo da igramo pametno u napadu, krenuli da soliramo i to je bio razlog što se Zvezda vratila, ali i oni su igrali su izvanredno, a mi smo ipak uspeli da preokrenemo. Adaptirali smo se, igrali sa četiri niska, ovde su prelomila i bacanja gde smo mi pogađali, a Zvezda nije. Ponosan sam na igrače što smo se vratili, energija je bila kao i uvek, čestitke na pobedi i mislim da je ovo bilo psihološki veoma važno za nas”, dodao je Obradović.

Trener Partizana istakao da je utakmica sa Zvezdom bila zanimljiva.

“Mislim da je ova utakmica sve ono što je lepota košarke. Bilo je dobrih momenata i na našoj i na njihovoj strani i ko god je došao, ja sam imao puno gostiju, imali su da vide nešto fantastično… Imali su priliku da vide neverovatnu košarkašku utakmicu u Evroligi. Utakmica je takva da kad god pripremaš i kako god, uvek na samom meču moraš da tražiš rešenje. Neki od mojih igrača su imali probleme… Probleme sa povredama, pokušavali su da daju sve od sebe. Konkretno pričam o Alenu Smailagiću koji nije trenirao, već je došao na trening i odigrao je 18 minuta”, naveo je Obradović.

On je naveo da Kevin Panter ima problema sa povredom nogu.

“Panter ima problem s obe noge, sutra će ići da snimi, kakva je situacija ne znam. Imao je želju i to je važno i želim da se zahvalim na tome. Mislim da kad se pogleda minutaža, poeni, skok, penali, ovo je timska pobeda, to me raduje. Mislim da ovakva pobeda i na ovakav način treba da nam da samopouzdanje, moramo da se vratimo na način igre. Prvi put imamo neke procente šuta koji su normalni, kao prošle godine”, istakao je Obradović.

On je naveo da je Partizan do sinoćnjeg meča imao loše procente šuta u EL.

“Večeras smo prvi put u tom segmentu bili pametniji i nije slučajno što smo ubacili devet od 20 za tri poena. Ponavljam, u ovom ritmu igranja, veoma je važno da se odmore, da imaju glavu odmornu. Posle Mege smo pogledali snimak, nismo radili trening. Sinoć smo radili trening koji je bio relaksirajući se. Igrači će imati slobodan dan. Imaćemo trening u subotu i u ponedeljak igramo, tu je priča, detalji. To je važno u ovom kalendaru i da shvate da kroz male detalje dolazimo do stvari koje želimo da unapredimo u igri”, zaključio je Obradović.

Partizan će u ponedeljak dočekati Crvenu zvezdu u petom kolu regionalne ABA lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here