Obrenovcu potrebna pomoć volontera

0

Sve je manje volontera koji odlaze u Obrenovac das pomognu u sređivanju grada
 

"Motivacija ljudi opada i naš utisak je da je jedini izvor budućih volontera korporativno volontiranje. Imamo najave kompanija koje do kraja ovog meseca možemo očekivati", naveo je on za portal EurAktiv Srbija, podsetivši da se svakog dana organizuje polazak volontera za sređivanje Obrenovca od beogradskog Centra Sava.

 

Kako je najavio, od jula će biti organizovani i međunarodni volonterski kampovi, u kojima će učesnici biti angažovani na raznovrsnim aktivnostima, poput sređivanja javnih prostora.

 

Krstić je rekao da su u Kancelariji za mlade odlučili da, pored pomoći koju pružaju u obnovi grada, pokušaju da obezbede da deca i mladi nakon povratka u grad imaju dodatne sadržaje, budući da je i ono što su do sada koristili oštećeno u poplavama.

 

"Ubeđen sam da i za te prostore koji za državu nisu prioritet postoje donatori koji ne mogu da podržavaju obnove škola i vrtića, ali mogu mlade kao ciljnu grupu", rekao je Krstić.

 

To će se raditi preko Fondacije za mlade Obrenovca koju je pokrenula Kancelarija.

 

Član Saveta za mlade u Obrenovcu Branko Spasić rekao je da je glavni cilj Fondacije da obnovi infrastrukturu za decu i mlade, poput Kluba za mlade, terena, muzičkog studija i biblioteka, kao i da se ponovo pokrenu programi neformalnog obrazovanja koji se sprovode od 2010. godine.

 

Svake godine je nekoliko hiljada mladih prolazilo kroz te programe, koji su uključivali i kurseve jezika, muzičke radionice, obuke iz računara, ples i druge aktivnosti, rekao je Spasić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here