Odmah pečat na titulu

0

Derbi kola, i verovatno jedna od utakmica koja će odlučiti prvenstvo 2. klase B bečkog fudbalskog saveza, protekla je, kao što se i očekivalo u ravnopravnoj borbi dva najjača tima.

 

 

Generacija za ponos: Selekcija Srbije 08 do 15 godina slavi visoku pobedu
 

 

Alijansa Latina je od prvog minuta krenula ofanzivno, sa mnogo trčanja i presinga, pa je gol Srbije 08 bio opsedan sa svih strana. Naši fudbaleri u tim trenucima bili su prinuđeni da se brane, a veliku ulogu odigrao je trener – igrač Nemanja Damnjanović, koji je igrao i levog i desnog beka, čak i libera i umnogome doprineo da se izdrži pritisak gostiju.

Rapsodija 15-godišnjaka

 

Odličan start drugog dela prvenstva imali su i dečaci Srbije 08, generacije ispod 15 godina, koji su veliko iznenađenje ovog prvenstva. Puleni trenera Radeta Živkovića savladali su tim Incersdorf sa 9:2 (1:1). U partiji snova, naši mališani iznenadili su i najveće optimiste, jer su zgazili protivnika, u igri koja je oduševila sve prisutne lepim akcijama, driblinzima i šutevima, a ponosne roditelje najviše je obradovalo čak devet postignutih golova.
Tim Srbije 08 ispod 19 godina, međutim, pretrpeo je težak poraz protiv Mansverta – 1:11.

 

I golman Ivan Tomić imao je u prvom poluvremenu nekoliko odličnih intervencija i takođe bio na visini zadatka. U drugom poluvremenu, Srbija 08 našla je pravi odgovor agresivnoj igri Alijansa Latine. Čitavih pola sata trajala je velika borba, gol je "visio" na obe strane, ali je to najzad uspelo srpskim fudbalerima, posle igranja rukom gostujućeg fudbalera u šesnaestercu.

 

Najstrožu kaznu izveo je Ljubiša Bojović, koji je hladnokrvno zatresao protivničku mrežu. Taj gol koji je, ispostavilo se, Srbiji 08 doneo pobedu, nije demoralisao protivnika. Alijansa Latina krenula je na sve ili ništa, ali i ostavila više prostora srpskim fudbalerima za kontranapade. Međutim, umor i dekoncentracija sprečili su naš tim da postigne još koji pogodak i overi veliku pobedu.

Ovim trijumfom Srbija 08 napravila je veliki korak u pravcu osvajanja prvog mesta u ligi, jer sada ima 40 bodova, četiri više od drugoplasirane Alijansa Latine, koja je jedina, po kvalitetu, mogla da ugrozi naš tim. Naredni meč Srbija 08 igra u gostima kod Vest Vina, u nedelju (13.00) na stadionu "Helfort".

SRBIJA 08: Ivan Tomić, Slobodan Jovanović, Vojkan Stević, Radenko Mrkonjić, Milorad Stanić, Slaviša Radosavljević, Novak Vučić (Dragan Marković), Nemanja Damnjanović, Slobodan Avramović, Ljubiša Bojović (Aleksandar Milosavljević), Slaven Rakić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here