Određeni parovi 1/16 i 1/8 finala Lige Evrope

0

 

Od 16 duela koji su određeni da se odigraju u okviru najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja, jedan od najzanimljivijih mečeva očekuje ekipu Ajaksa, jer će odmeriti snage sa torinskim Juventusom.

 

Srpski reprezentativac i centarfor Ajaksa Marko Pantelić svestan je da je Juventus favorit u ovom duelu, ali smatra da njegov tim ima svoje kvalitete koje bi mogao da iskoristi u susretu sa torinskom ekipom.
 

"Sigurno smo dobili atraktivnog protivnika. Biće to duel dva giganta, ako tako može da se nazove. Ni njima, kao ni nama nije svejedno, onaj ko bude bio koncentrisaniji i bolji, taj će proći. Ne znam da li možemo da uzmemo model po kojem igra Bajern, ali ćemo sigurno na naš neki način pokušati da pripretimo Juventusu i da ćemo sigurno potražiti našu šansu da u tom dvomeču izađemo kao pobednici", kaže Pantelić.

 

Anderleht koji je u poslednjem meču deklasirao "kopljanike" u Amsterdamu (1:3) odmeriće snage sa Atletikom iz Bilbaoa, dok će imenjak iz Madrida igrati sa turskim Galatasarajem.

 

Ekipa Briža koja je prošla iz Partizanove grupe u prvom meču dočekuje špansku Valensiju, dok će pobednik ove skupine ekipa Šahtjora koja inače braniti titulu, najpre gostovati na "Krejven Kotidžu", ekipi londonskog Fulama.

 

Everton će nakon muka sa Benfikom u okviru grupe, ponovo igrati sa portugalskim predstavnikom ekipom Sportinga, Liverpul u prvom meču dočekuje rumunsku Unireu, a PSV našeg Danka Lazovića ide na gostovanje u Hamburg.

 

Srpski reprezentativac Gojko Kačar je odveo Hertu u 1/16 finala gde ih čeka Benfika, Viljareal će igrati sa nemačkim šampionom Volfzburgom, a Standard Milana Jovanovića u prvoj utakmici dočekuje austrijski Salcburg.

 

Mečevi šesnaestine finala Lige Evrope su na programu 18. i 25. februara.


Parovi 1/16 finala:

Rubin – Hapoel Tel Aviv
Atletik Bilbao – Anderleht
Kopenhagen – Olimpik Marsej
Panatinaikos – Roma
Atletiko Madrid – Galatasaraj
Ajaks – Juventus
Briž – Valensija
Fulam – Šahtjor
Liverpul – Unirea Urzičeni
Hamburger – PSV
Viljareal – Volfzburg
Standard – Salcburg
Tvente – Verder
Lil – Fenerbahče
Everton – Sporting
Herta – Benfika
 

Utakmice osmine finala zakazani su za 11. i 18. mart.

 

Parovi 1/8 finala:
Hamburger/PSV – Atletik Bilbao/Anderleht
Rubin/Hapoel Tel Aviv – Viljareal/Volfzburg
Atletiko Madrid/Galatasaraj – Everton/Sporting
Herta/Benfika – Kopenhagen/Olimpik Marsej
Panatinaikos/Roma – Standard/Salcburg
Lil/Fenerbahče – Liverpul/Unirea Urzičeni
Ajaks/Juventus – Fulam/Šahtjor
Briž/Valensija – Tvente/Verder

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here