Oduševili predstavom “Zaljubitis”

0

Cela ekipa predstave: Glumci, organizatori i rediteljka
 

Predstavu je režirala pesnikinja i književnica Latinka Đorđević. Ovu komediju, u dva čina, budno je pratilo i oko 150 učenika nastavnika Miška Jovanovića, zajedno sa grupom vršnjaka iz Ciriha koji uče kod Milice Krstić.

U dobro osmišljenoj komediji o kralju koji se razboleo jer se zaljubio, smenjivale su se komične situacije i neočekivani obrti, a na sve to je mlađana publika reagovala burnim smehom i svaku od tih scena ispraćala gromkim aplauzima.
 

Za svaku pohvalu su bili i scenografija, kostimi, kao i muzika. Na sceni su se smenjivali događaji i zanimljivi likovi: namćorasti i probirljivi kralj, dvorska luda, izaslanici, doktor, pevač, muzičari, princeza i na kraju "ona prava", lepa pastirica (u srpskoj narodnoj nošnji) koja je osvojila kraljevo srce.
 

Gledocima je preneta lepa i nežna poruka da ljubav čini čuda i prelazi sve prepreke u životu. Veliko "pojačanje" mladim glumcima bila je zdušna podrška iz publike članova dečjeg ansambla KUD "Sloga" iz Ciriha koji su na kraju takođe bili oduševljeni ovim komadom.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 22. 12.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here