EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je suluda odluka Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere sa predstojećeg turnira zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

– Mislim da je suludo. Igrači i sportisti nemaju ništa s tim. Kada se umeša politika u sport ne ispadne dobro – rekao je Đoković novinarima.

On je naveo da nikada neće podržati rat, jer “kao dete rata zna koliko to ostavlja emotivnih trauma”.

– Mi ovde u Srbiji dobro znamo šta se ’99. događalo, uopšte na Balkanu smo imali puno ratova u skorijoj istoriji. Običan narod uvek najviše pati, ali ne mogu da podržim odluku Vimbldona – rekao je Đoković novinarima u Beogradu.

Ranije je srpski teniser Miomir Kecmanović rekao da nije fer da teniseri ispaštaju zbog političkih dešavanja.

Organizatori Vimbldona potvrdili su juče da teniserima iz Rusije i Belorusije neće biti dozvoljeno da se ove godine takmiče na tom teniskom turniru.

– Shvatamo da je to teško za pojedince koji su time pogođeni i sa tugom obaveštavamo da će oni trpeti zbog akcija lidera ruske vlasti – rekao je Ijan Hjuit, predsedavajući “Ol Inglend klaba”.

5 COMMENTS

  1. O nasem Noletu se cesto koristle razne metafora za opis njegova neverovatna postignjuca u tenisu. Kao naprimer ” Da nije sa ove planete”. Medjutim, sa ovim gestom ( to jest, njegovom stavom i izjavom) meze se zaista zakljuciti da je ponos ljudskoga roda. Ljudina svih vremena. Nema mu ravnog biti doslednog na ovoj planeti. Nole, svaka tebi cast. Ti si dika i ponos ljudskoga/ srpskoga roda. Ogromna mi je cast biti saputnik u tvom Veku Nole.

  2. Nemoc zapada da se suprostave rusiji ispoljavaju na sportistima, nista ni legitimno pa ni osvajanje titula bez ucesca sporzista svih zemalja, neznaju sta znaci rec ponos i sramota, ako drzave ne rade po njihovom nalogu

  3. Svaka čast Noletu. Ponovo je pokazao kakva je veličina. Jedino mi je malo gorak ukus jer Rusi nisu njega uopšte branili u Australiji. Čak su se neki, izgleda, i obradovali što je Nole proteran iz Australije? I njima je sada pokazao kako treba da izgleda principijelna solidarnost!

  4. Iz solidarnosti prema kolegama bi svi trebali da otkažu učešće na turniru , na čelu sa Đokovićem koji zna kako je biti žrtva političkih odluka iz iskustva u Australiji .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here