Okićeni priznanjima

0
Detalj sa takmičenja
 

Harmonikaški duo Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Bijeljine bio je najbolji među kamernim sastavima u A kategoriji, dok je trio Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika osvojio prvo mesto u B kategoriji.

U okviru dvodnevnog festivala organizovano je takmičenje solista na harmonici i kamernih sastava, a nastupili su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH.

Laureat festivala u pretkategoriji je Amar Ćosić iz BiH, u prvoj kategoriji Igor Dimitrijević iz Srbije, drugoj Ognjen Gazdić iz BiH, trećoj Ermin Pehlić iz BiH, četvrtoj Aleksandar Đurić iz Srbija i petoj kategoriji Milica Muhadinović iz Crne Gore.

Svi nagrađeni
 

Idejni tvorac i organizator festivala Slaviša Perić izrazio je uverenje da će ovaj festival postati tradicionalna manifestacija i da će iz godine u godinu okupljati sve veći broj učesnika.

– Neizmerno mi je zadovoljstvo što je Prvi međunarodni festival harmonike održan u Gracu, gradu koji nosi status prestonice evropske kulture. Trudićemo se da ovaj festival harmonike postane jedan od vodećih u Evropi i da dodatno obogati kulturne sadržaje ovog grada – rekao je Perić.

Održana i predavanja

Organizatori Prvog međunarodnog festivala harmonike su Udruženje umetnika Artist i Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković", koja ima odeljenja u Gracu, Ugljeviku i Bijeljini.
U okviru festivala održani su koncerti i predavanja, a na otvaranju je nastupio kamerni ansambl Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika, koji su laureati ovog takmičenja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here