Tanjug/AP
Vladimir Putin i Kim Džong Un

Američki državni sekretar Entoni Blinken osudio je danas “sve veću i opasnu” vojnu saradnju između Severne Koreje i Rusije, nakon izveštaja da Pjongjang isporučuje oružje za rat Moskve u Ukrajini.

“Ovo je pitanje koje izaziva duboku zabrinutost za nas obojicu, kao i za druge zemlje širom sveta”, rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Seulu nakon sastanka sa južnokorejskim ministrom spoljnih poslova Parkom Džinom, prenosi Glas Amerike.

Najveća špijunska agencija Južne Koreje veruje da je Severna Koreja poslala više od milion artiljerijskih granata u Moskvu od početka avgusta.

Blinken je rekao da Rusija obezbeđuje “tehnologiju i podršku” za vojne programe Severne Koreje, iako nije izneo više detalja.

“Imamo stvarnu zabrinutost zbog bilo kakve podrške za programe balističkih projektila Severne Koreje, za njenu nuklearnu tehnologiju, za njen kapacitet za lansiranje u svemir”, rekao je Blinken.

Blinken je rekao da će SAD, Južna Koreja i druge zemlje nastaviti napore na “identifikovanju, razotkrivanju i suprotstavljanju” rusko-severnokorejskim vojnim transakcijama, uključujući intenziviranje pritiska na Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

7 COMMENTS

  1. Ко вас више пита за шта, изгубили сте утицај,моћ не представљате више Супер Силу.Бавите се собом јер окрећете цео Свет против себе!

  2. Cuj to?
    Pa vi mozete da isporucujete oruzje u Ukrajinu i kapom i sakom a drugim bi da drzite lekcije.Neznam sta ste vi umislili ko ste vi?Mozda ste tata i mama ostatku sveta a mi to jos neznamo?

  3. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

    • Daj molim te skini se sa toga sto uzimas i leci se na vreme. Velicati nekog ko je ubijao nasu decu je ipak malo bolesno

  4. Kome je pa Severna koreja ikad išta uradila, pa je to tako opasno? Da nije napala Irak, Avganistan, Libiju, Siriju, Srbiju ili nekog drugog u Aziji, Africi, Evropi, na Bliskom Istoku, Južnoj Americi, Evropi?

  5. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here