Youtube/Savez nezavisnih socijaldemokrata
Slobodan Javor

Slobodan Javor iz SNSD-a novi je gradonačelnik Prijedora, odlučili su stanovnici tog grada na nedeljnim izborima. Na prevremenim izborima, Javor je, prema nezvaničnim rezultatima, osvojio 13.076 ili 53,42 odsto glasova dok je njegovom najozbiljnijem protivkandidatu iz koalicije Za naš Prijedor – DNS-SDS-PDP Goranu Predojeviću poverenje ukazalo 9.965 birača ili 40,71 odsto glasova. Izlaznost na izbore je bila veoma niska, nešto više od 30 odsto.

– Hvala svima koji su dali glas za našu priču, a ona traje već deset meseci i drago mi je što su građani prepoznali tu odgovornu politiku i glasali za SNSD i nastavak te odgovorne politike. U našem gradu ima dovoljno mesta za sve i svi treba da zajedno radimo i gradimo i da mladima i budućim generacijama ostavimo grad u najboljem svetlu – rekao je Javor.

Opozicija je mnogo očekivala od ovih izbora, ali je na kraju ubedljivo poražena. Prijedor je donedavno važio za bastion DNS-a, a lider te stranke Nenad Nešić kaže da će u narednim danima uslediti analiza.

– Već dugo u našim opozicionim redovima rasipamo energiju na podelu funkcija kojih nema. DNS će trezveno postupiti i doneti odluku kako će nastaviti dalje – rekao je Nešić.