EPA-EFE/Fehim Demir

U nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Pirota, Kikinde, Subotice i Sombora pronašli su ukupno 165 iregularnih migranata.

Policija je izvršila kontrolu 10 objekata i 7.372 vozila, dok su protiv 33 osobe podnete prekršajne prijave iz Zakona o strancima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Takođe, protiv četiri osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok se još jedna osoba tereti za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

U ovoj akciji policija je otkrila dve zemunice u kojima se skrivaju krijumčari i pronašla okvir od automatske puške sa 30 metaka, kao i agregat. Takođe, oduzeta su tri vozila i manja suma novca.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije, navedeno je u saopštenju MUP-a.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here