Predsednika bojkotuje izborna komisija

0

Uverenje makedonske Državne izborne komisije (DIK) o drugom predsedničkom mandatu, Đorđe Ivanov nije dobio od prvog čoveka DIK-a Nikole Rilkovskog, niti od njegovog zamenika Subhija Jakupija, već od člana komisije iz redova opozicione Demokratske partije Albanaca, Bedredina Ibraimija. Ivanova je bojkotovala i članica DIK-a Violeta Duma.
Zvaničnog objašnjenja iz Državne izborne komisije nije bilo, ali odsustvo troje od ukupno sedam članova DIK-a tumači se činjenicom da opozicija nije priznala rezultate izbora i odlukom vladinog koalicionog partnera iz albanske DUI da ne učestvuje na predsedničkim izborima.
Rilkovski i Duma su članovi DIK-a na predlog opozicionog SDSM-a, a Jakupi albanske DUI. Uručenju uverenja Ivanovu, osim Ibraimija, prisustvovali su samo članovi DIK-a koje je predložila VMRO-DPMNE – Vlatko Sajkovski, Sašo Srcev i Aneta Stefanovska.
Verovatno ljut što tom svečanom činu nisu prisustvovali svi članovi Državne izborne komisije, nakon dobijanja uverenja Ivanov je odbio da da izjavu novinarima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here