Prekretnica od Rima!

0

Na mestu gde je 1732. počela gradnja Kraljevske operske kuće u Londonu, od tada do danas jednostavno zvane "Kovent garden", iako je u međuvremenu bilo više potpunih rekonstrukcija, Novak Đoković je proslavio svoju vimbldonsku titulu zajedno sa ostalim ovogodišnjim šampionima čuvenog grend slema. Đoković je, poput Čehinje Petre Kvitove, koja je kao i Novak trijumfovala u pojedinačnoj konkurenciji 2011. i 2014, na svečanoj večeri bio u društvu svog stručnog štaba, koji je uključivao i Borisa Bekera, ali i njegovu lepšu polovinu, Šerleli Lili Kersenberg.
Pored našeg šampiona u pojedinačnoj konkurenciji, tu je bio i naš šampion u miks dublu, Nenad Zimonjić sa suprugom i svojim trenerom, ali i neki koji se nisu domogli titule ovoga puta. Među njima spadaju i gosti poput Kristine Mladenović, francuske teniserke srpskog porekla, koja je zajedno sa Mađaricom Timeom Baboš poražena u finalu ženskog dubla od Italijanki Sare Erani i Roberte Vinči, ali i legendarna Martina Navratilova, šampionka iz 2013, sada teniska penzionerka, Francuskinja Marion Bartoli i mnogi drugi…

Mentalna priprema

Posle velike pobede nad Federerom Đoković je otišao do svoje lože i zagrlio Bekera, što je ovako objasnio:
– Sa njim sam razgovarao o brojnim stvarima, ali najviše o tome kako mentalno da se pripremim. Takođe, razgovarali smo i kako treba da reagujem kada se osećam malo lošije i kada protivnik počne da igra bolje. Emotivan sam igrač, volim da pokazujem emocije. U nedelju sam nastojao da ostanem staložen i da ne dozvolim protivniku da vidi moju frustraciju, iako sam je osećao u određenim fazama meča.

 

 

 

Najukusniji su obroci od trave

Kao i pre tri godine, i ovoga puta Novak Đoković je proslavio osvajanje Vimbldona tako što je pojeo malo trave sa Centralnog terena. Zato je ponovo, očekivano, jedno od pitanja bilo da uporedi kakvog je ukusa bila trava od pre tri godine i sada.
– Ukus se nije promenio mnogo. U stvari, nisam osetio ništa, da budem iskren. Ali, dobro sam je zagrizao. Pomislio sam da je bilo manje trave nego pre nekoliko godina, tako da sam zahvatio i malo zemlje usput. Međutim, bez obzira na to, ima ukus kao najbolji obrok koji sam pojeo u svom životu – rekao je Đoković uz osmeh.

A, drugim trijumfom Đoković se vratio i na čelo najboljih tenisera sveta, pa mu je ATP po tradiciji uručio tortu u bojama srpske zastave (i bez glutena) za dolazak na prvo mesto na listi. Novak se ponašao kao da mu je to prvi put i istakao:
– Pokušavam da uživam u trenutku. Iskreno, zaboravio sam kakav je osećaj, iako sam bio ovde 2011. Vimbldon se ne osvaja svakog dana, drago mi je što sam se vratio.
Osvrnuo se Nole na najvažniju titulu u karijeri, ali i odluku s kraja 2013. da uvede Borisa Bekera u svoj tim:
– Boris mi je najviše pomogao u pshihološkom smislu zbog iskustva koje ima u svetu tenisa. Poslednjih nekoliko meseci su bili zaista posebni i Marjan Vajda, moj trener koji je bio uz mene od prve ATP titule, je tome mnogo doprineo. Prema dogovorenom rasporedu, Marjan nije trebalo da bude u Rimu sa mnom, ali smatram da je upravo taj turnir prelomni momenat, jer je on prihvatio da bude uz nas i provede vreme sa Bekerom. Nas trojica smo osvojili taj turnir i tada sam postao bliži sa Borisom, počeo sam da shvatam koju poruku mi šalje! Od tada sve ide uzlaznom putanjom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here