Odigrani su prvi mečevi Premjer lige u kojem je bilo iznenađenja.

 

Fudbaleri Brajtona pobedili su Votford, Barnli je bio ubedljiv protiv Sautemptona, a dueli Bornmut – Šefild Junajted i Kristal Palas – Everton završeni su bez pobednika.

Prvi meč odigrali su Vest Hem i Mančester siti u kojem je viđeno pet golova, čak het-trik Strelinga i njegov 50. gol u dresu Sitija.

Brajton je bio ubedljiv na gostovanju Votfordu i do prva tri boda došao pobedom od 3:0. Vezni igrač Stršljenova, Dukure, nespretno je reagovao u 28. minutu i pogodio sopstvenu mrežu. U drugom poluvremenu Brajton je nastavio sa odličnom igrom, što je rezultovalo ubedljivim trijumfom. Florin Andone je povisio rezultat u 65. da bi konačan rezultat postavio Nil Mope u 77. minutu.

Barnli je pred svojim navijačima savladao Sautempton rezultatom 3:0, a svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu. Ešli Barns načeo je mrežu Svetaca u 63. minutu, da bi u 70. isti igrač duplirao prednost Barnlija. Konačan rezultat postavio je Johan Berg Gudmunson u 75. minutu.

Kristal Palas i Everton su odigrali meč bez golova u Londonu. Utakmica je bila zanimljiva i dinamična, ali su briljirale odbrambene linije oba tima. Palas je od 76. minuta igrao sa igračem više, pošto je veznjak rivala Morgan Šindlerin zbog dva žuta kartona ranije pošao put svlačionice, ali Orlovi nisu uspeli da materijalizuju brojčanu prednost na terenu. Luka Milivojević je zaradio žuti karton zbog povlačenja protivničkog igrača u 55. minutu, a proveo je na terenu ceo meč.

Bornmut je na svom terenu remizirao sa Šefild junajtedom, a rezultat je bio 1:1. Prvo poluvreme proteklo je bez većih uzbuđenja, da bi Trešnjice je do prednosti doveo Kris Mepam na isteku sata igre. Ipak, Nil Šarp je šest minuta po ulasku u igru uspeo da obezbedi bod novom Premijerligašu u samoj završnici.

Poslednji meč na programu odigrali su Totenhem i Aston Vila gde smo videli golove na obe strane. Svoj tim u vođstvo je doveo MekGvin i sa tim golom otišlo se na predah. Ipak, u drugom poluvremenu fudbaleri Totenhema su se probudili i u samoj završnici uspeli da trijumfuju pred svojim navijačima.

Prvo je “načeo” Ndombele, a onda je tačku stavio Hari Kejn i za pet minuta obradovao sve navijače i osvojili tri boda.

Premijer liga, 1. kolo

Vest Hem – Mančester siti 0:5 (0:1)

(Žesus 25; Sterling 51, 75, 90+1; Aguero 86 p)

Bornmut – Šefild 1:1 (0:0)

(Mepan 62 – Šarp 88)

Barnli – Sautempton 3:0 (0:0)

(Barns 63, 70; Gudmunson 75)

Kristal palas – Everton 0:0 (0:0)

Votford – Brajton 0:3 (0:1)

(Dokure 28 ag, Andone 65, Mopaj 77)

Totenhem – Aston Vila 3:1 (0:1)

(Ndombele 73; Kejn 86, 90 – MekGin 9)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here