Pretnja otkazom sudiji rasisti

0

Bet Mekej je rekla da ni u najluđim snovima nije očekivala da će joj zbog boje kože biti uskraćena mogućnost da se uda. Ona je, inače, najpre razgovarala sa suprugom sudije Bardvela, kad je ugovarala venčanje.

 

"Na kraju razgovora žena je rekla da mora da mi postavi jedno pitanje – pitala me je da li je reč o međurasnom braku. Kad sam odgovorila da jeste, ona je rekla da oni ne sklapaju takve brakove! Navikli smo na prikriveni rasizam, ali nećemo da trpimo otvoreni rasizam od strane izabranog zvaničnika u našoj zemlji", istakla je Bet.

 

Guverner Luizijane Bobi Džindal traži da se sudiji Bardvelu oduzme licenca za sklapanje brakova, dok senator ove američke države Meri Landrijeu ide još dalje i traži otkaz za pomenutog rasistu.

 

Kit Bardvel je u svoju odbranu istakao da iz iskustva zna da međurasni brakovi ne traju dugo. Ipak, od 1970. do 2005. broj međurasnih brakova u SAD je gotovo učetvorostručen, pa od 2005. skoro 8,5 miliona Amerikanaca živi u ovakvim brakovima. A što se tiče pomenutog para, Bet Mekej se posle ovog incidenta ipak udala za Hemfrija Terensa u istoj parohiji, ali uz pomoć drugog sudije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here