Printscreen/Youtube
Šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin

Zloglasni šef Vagnerove plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin spekuliše o mogućem “taktičkom nuklearnom napadu” na Belgorod.

Tu se ruske snage trenutno sukobljavaju sa proukrajinskim ruskim pobunjenicima.

Poslednjih nedelja tenzije između Vagnerijanaca i ruskog Ministarstva odbrane rastu, a Prigožin je ove nedelje tvrdio da je “uhvatio” njihovog pukovnika – jer je navodno naredio bombardovanje puteva za povlačenje Vagnerijanaca u Bahmutu.

– Bojim se da bi mogli da gaje neke loše misli o bacanju male nuklearne bombe na sopstvenu teritoriju. Može li to biti razlog zašto ustupamo teritoriju u Belgorodskoj oblasti jer se previše plašimo da pogodimo njihovu teritoriju, ali ne i našu – rekao je Prigožin u intervjuu za Telegram kanal Donbass Todai.

“Imaju dve nedelje”

Prigožin je već nekoliko puta napao ruske vlasti zbog nedostatka municije i opreme, a sada je postavio ultimatum ako ne dobiju nikakve zalihe, piše Nevsveek.

– Mi dajemo Ministarstvu dve nedelje da oslobodi naše teritorije u Belgorodu. Ali ako ne uspeju ili nismo sigurni da će to učiniti, tražiću da nam se dozvoli da odemo tamo jer će u suprotnom nastaviti da lažu ruski narod – rekao je i nastavio:

– Ako se to ne dogodi i situacija nastavi da se pogoršava, onda idemo u Belgorod. A to je nedaleko od Belgorodske oblasti do Rubljovke, do Frunzenske nasipa. Šta ako odemo tamo da tražimo još municije? – rekao je šef Vagnera, misleći na Moskvu.

1 COMMENT

  1. Ajde brate nek se istina objavila vise da su i proukrajinski RUSI tu u pitanju. Rusi koji se Putina i njegove politike stide.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here