Prlainović iz Zvezde ponovo u Pro Reko

0

Vaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović (27 godina) odlazi iz Crvene zvezde, posle dve sezone i šest osvojenih trofeja, uključujući Ligu šampiona 2013. i dve duple krune u srpskom vaterpolu.
Prlainović se vraća u Pro Reko, u kojem je proveo sezonu 2011/12. i, takođe, postao prvak Evrope, kao i 2011. sa Partizanom! Svake godine u periodu 2006-2014. bio je prvak države, osvojivši tako osam titula sa pomenuta tri kluba.

Pijetlović za Ligu šampiona

Duško Pijetlović je napustio Sintez i priključiće se Prlainoviću u Pro Reku! Ugovor na dve plus jednu godinu. Razlika je u sledećem: Pijetlović je totalno istrošen i dobro načet fizički, pa će igrati samo u Ligi šampiona, dok će Prlainović biti u sastavu na svim frontovima.
Duško Pijetlović je nosio Sintez do drugog mesta ruskog prvenstva.

– Dogovorio sam se sa Pro Rekom i biću tamo naredne dve godine. Već sam bio u tom klubu, poznaju me i cene – rekao je Prlainović i otkrio zbog čega ne može više da ostane u taboru srpskog šampiona. – Glavni razlog jeste to što je trenutna situacija u Zvezdi veoma neizvesna. Ne zna se šta će biti i sa kakvim ambicijama će ekipa ući u sledeću sezonu.
Prlainović, koji je 2013. izabran za sportistu godine SD Crvena zvezda, kaže da mu je žao što odlazi, kao i pre njega Boris Vapenski:
– Iza mene su dve prelepe sezone, mnogo sjajnih trenutaka. Osvojio sam šest trofeja i bilo mi je veliko zadovoljstvo da budem kapiten Zvezde. Sa emotivnog aspekta je to sigurno najznačajniji deo moje karijere. Bilo je dosta dobrih igara, trofeja, a među njima i Liga šampiona, koju je malo ko očekivao. Ni ja nisam mislio da je to moguće. Iza svih nas ostaje period ponosa i zadovoljstva. Odigrali smo mnogo dobrih utakmica, ali može da se kaže da je finale protiv Juga na Banjici ono što će ostati najdublje urezano u sećanju, meni i drugim igračima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here