Prvi rođendan za pamćenje

0

Najmlađi članovi KUD-a "Karađorđe"

Pred više stotina ljudi KUD "Karađorđe" predstavio je sve svoje sekcije, pre svega folklorne.

Ovo društvo, koje broji preko 150 aktivnih članova, oduševilo je prisutne sa igrama iz otadžbine u izvođenju malog, srednjeg i starijeg folklora.

 

Slavljenička torta sa likom Karađorđe

 

Torta

Ogromna torta koja je uz "Marš na Drinu" uneta u salu izazvala je veliku pažnju publike, koja je zajedno sa upravom "Karađorđa" uz šampanjac nazdravila za godišnjicu.

 

 

 

Takođe u programu su učestvovali KUD "Izvor" iz Valjeva, i KUD "Homolje" iz švajcarskog Gosaua.

Isto tako pred publiku izašla je i folklorna sekcija kluba "Budućnost" iz Švehata, i to sa dva uzrasta. Ovo društvo igralo je po prvi put u novim nošnjama, prvim kupljenim od početka rada pre par meseci.

Specijalni gosti bio je hor iz Bratislave "Sveti Nikola", koji je otvorio priredbu povodom godišnjice kluba.

 

Isto tako u bogatom programu učestvovali su i plesni par Nenad Krišćanski, osam puta prvak Srbije u latinoameričkom plesu, i Jelena Stojković. Ovaj par inače vodi sekciju latinoameričkog plesa u klubu, koja je nedavno počela sa radom.

KUD "Karađorđe"

Takođe, prisutnima se predstavila i karate sekcija, koja već okuplja veliki broj zainteresovanih mladića i devojaka, ali i starijih članova.

KUD "Karađorđe" tek je sada proslavio godišnjicu jer je bio do sada preokupiran drugim aktivnostima, kako proširenju aktivnosti, tako i otvaranjem svojih prostorija. Naime, ovo društvo ima najverovatnije najveće prostorije od svih društava u Austriji.

Inače KUD "Izvor" oduševio je publiku sa koreografijom "Pijani Banat", kojim je prisutne nasmejao do suza i pobrao najviše aplauza. Gosti iz Švajcarske završnom koreografijom, kao i domaćin pokazali su odličnu uigranost.

 

Za posebne zasluge u radu kluba dodeljene su i plakete gostima i koreografima Petru Sinkiću, Žiki Jezerkiću i Banetu Miloševiću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here