Tanjug/AP
Julija Navaljna

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavila je danas da Vladimir Putin nije legitimni predsednik Rusije.

Ona je dodala i da će pokušati da ubedi svetske lidere da ne pregovaraju sa njim.

Ona je na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama pohvalila učešće, kako je navela, hiljada ljudi širom Rusije i u inostranstvu tokom protesta na dan izbora, prenosi Rojters.

– Dokazali smo sebi i drugima da Putin nije naš predsednik – poručila je Navaljna.

Dodala je da “izborni rezultati nisu bitni”.

– Obezbedićemo da niko u svetu ne prizna Putina kao legitimnog predsednika. Da niko ne sedne sa njim za pregovarački sto – rekla je Navaljna.

Vladimir Putin je na predsedničkim izborima koji su održani od 15. do 17. marta osvojio 87,28 odsto glasova, pokazuju preliminarni podaci koje je saopštila ruska Centralna izborna komisija na osnovu 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Suprug Navaljne, Aleksej Navaljni, preminuo je 16. februara u zatvoru u Rusiji, nakon čega su ruske vlasti saopštile da je umro prirodnom smrću.

Navaljna je optužila ruskog predsednika Vladimira Putina da je ubio njenog supruga, međutim Kremlj je odbacio te optužbe.

13 COMMENTS

  1. naravno da nije vas presednik jer vas muz radio protiv rusije a i vi sada nesto pokusavate da radite protiv rusije

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Europa vez Rusije, nikada nece biti Europa. Europa s Rusijom ce biti mnogo vise: Euroazija. A to je upravo ono sto Amerika ne zeli, kao ni zapadni poslusnici, pa i oni koji ljube cizmu zlotvoru koji je bombardirao Srbiju
      s osiromasenim uranijumom. Treba gledati dalje od vlastitog nosa.

    • Ajde Maki promeni malo redosled reci U tvom komentaru Postaje dosadno Brate.Izbenadi nas pa bar jednom navijaj za Ruse,Kinu isl.da razrogacimo oci od iznenadjenja😉

  3. Naravno da nije.
    Ti prežimaš i laješ iza nečijeg ćoška
    u inostranstvu,ajde pokaži hrabrost
    pa otiđi na crveni trg pa tako reci.
    Sve izdajnike svog naroda i država
    treba sankcionisati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here