Putinovo seme za novu elitu

0

Jelena Borisovna Mizulina, poslanica u ruskoj Dumi, došla je na "genijalnu" ideju kako da se poveća rodoljublje u zemlji.
Mizulina, koja je predsednica Komisije za ženske poslove, decu i porodicu u Dumi, izjavila je da bi Ruskinje koje žele da postanu majke trebalo da budu oplođene semenom predsednika Vladimira Putina (62), kako bi se u zemlji stvorila nova "vojna i politička elita". Ona je ovaj više nego bizaran predlog iznela tokom rasprave o sterilitetu.

Terala Jevreje, prozivala Amere
Ova poslanica, pravnica po obrazovanju, i ranije je izazivala kontroverze, predlažući da se svi Jevreji isele iz zemlje, kao i da se američkim državljanima zabrani da usvajaju decu u Rusiji. Ona se zalaže i da se ženama zabrani da pohađaju visoke škole pre nego što se porode.

– Srž mog predloga je jednostavan. Svaki građanin Rusije bi poštom dobio genetički materijal predsednika. Žene bi mogle da iskoriste taj materijal i ostanu u drugom stanju. Kada zatrudne, dobijale bi subvenciju od države u zamenu za njihovu posvećenost državi – rekla je poslanica.
Mizulina je dodala da bi Putinova deca predstavljala novu političku i vojnu elitu Rusije i ona bi se školovala u posebnim školama i institucijama.
Pojedini mediji u Rusiji su preneli da je predlog poslanice zapravo izmišljotina i podmetanje ukrajinske žute štampe, a sve u svetlu rasplamsavanja sukoba na istoku Ukrajine.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here