Treći teniser sveta Rafael Nadal istakao je da neće potceniti Alekseja Popirina, svog rivala u prvom kolu Rolan Garosa.

Nedavno su se sastali u Madridu, a Španac je slavio sa 6:3, 6:3.

– Mlad je. Ima snažne udarce i moram da budem spreman. Nastaviću da treniram kako bih odmah bio u najboljoj formi. Znam da je svaka runda teška, uvek poštujem protivnika, a Popirin je opasan protivnik i moraću da igram dobro – kaže Nadal, osvajač 13 titula na Rolan Garosu.

Japanska teniserka Naomi Osaka saopštila je da neće držati konferencije za medije tokom Rolan Garosa, jer smatra da na taj način štiti svoje mentalno zdravlje. Nadal je rekao da je poštuje kao sportistkinju i kao osobu, i da poštuje njenu odluku, ali…

– Mi kao sportisti treba da budemo spremni da prihvatimo pitanja i da pokušamo da odgovorimo. Bet medija, bez ljudi koji inače putuju i pišu vesti o našim dostignućima, verovatno ne bismo bili sportisti koji smo danas. Ne bismo bili tako priznati i popularni, zar ne? Razumem je, ali s druge strane, moj je stav da su mediji veoma važan deo našeg sporta.

Komentarišući to što su Đoković, Federer i on u istoj četvrtini žreba, Nadal je rekao da je to normalno.

– Pogledajte naše godine. Uz to, mladi se probijaju na listi, sve je to prirodno. Ne razmišljam mnogo o tome, do meča s Đokovićem imam mnogo posla, počev od Popirina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here