EPA/Daniel Dal Zennaro

Slovenačka policija otkrila je na području Ilirske Bistrice sedam migranata u dva taksi vozila i svi su pokazivali simptome koronavirusa.

Oni su otkriveni blizu granice sa Hrvatskom.

Šef Regionalnog štaba civilne zaštite u tom delu Slavonije Sandi Curk rekao je da su migranti imali povišenu temperaturu i da im je uzet bris grla, prenosi RTRS pozivajući se na portal Avaz.

U Hrvatskoj ukupno zaraženo 65 osoba

U Hrvatskoj je potvrđeno još devet slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je ukupno zaraženo 65 osoba, saopštio je jutros ministar zdravlja Vili Beroš.

Beroš je za regionalnu televiziju N1 uoči konferencije za novinare Štaba civilne zaštite rekao da su do sada ozdravile četiri osobe.

Do sada je u Hrvatskoj na koronavirus testirano više od 800 ljudi, dok su 8.464 osobe pod nadzorom.

Proglašeno vanredno stanje u BiH

U Bosni i Hercegovini je proglašeno vanredno stanje, odnosno stanje prirodne ili druge nesreće izazvane pandemijom korona virusom, odlučeno je na današnjoj sednici Saveta ministara.

Odluka je doneta u skladu sa Okvirnim zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Bosni i Hercegovini.

Takođe, dogovoreno je popunjavanje i aktiviranje Koordinacionog tela BiH za zaštitu i spašavanje s obzirom na to da je Savet ministara BiH usvojio Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o formiranju Koordinacionog tela BiH za zaštitu i spašavanje.

Prema zakonu Ministarstvo bezbednosti BiH koordinira aktivnosti u planiranju i delovanju institucija i organa Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite i spašavanja.

Današnja sednica Saveta ministara BiH usledila je nakon što je Predsedništvo BiH pozvalo na proglašenje stanja prirodne ili druge nesreće s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here