Roba i novac krenuli iz Ontarija

0

Tragedija iz otadžbine potresla naše ljude na američkom kontinentu
 

Na apel protojereja stavrofora Vasilija Tomića, arhijerejskog zamenika, da se u svim našim crkvenim zajednicama, u okviru dobrotvornog fonda eparhije kanadske "Sveti car Lazar", povede akcija prikupljanja novčane pomoći za ugrožene odazvali su se i parohijani u crkvi Sabora svih svetitelja u Misisagi gde je samo za dva dana prikupljeno preko 13.000 dolara. Naravno, akcija prikupljanja novca traje i dalje, a svi koji žele mogu da se pridruže ili da kontaktiraju rukovodioca dobrotvornog fonda Cviku Vidakovića (cviko@cviko.com) koji se zahvaljuje svim darodavcima i poziva sve koji mogu da pomognu da to i učine.

Kanadsko-srpska privredna komora šalje kontejner najpotrebnije robe ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima u Srbiji. Daniela Ninčić, predsednica Privredne komore, kaže da će se poslati sredstva za ličnu higijenu, konzerve, dečja hrana i pelene, odeća i obuća za decu i odrasle. Za više informacija o robnim donacijama, načinu sakupljanja pomoći, lokaciji i proceduri dostavljanja pomoći zainteresovani mogu da se obrate na tel. 647-969-8303 i email: daniela.nincic@edwardjones.com.

Organizacija 28. jun započela je akciju prikupljanja garderobe i ćebadi u Severnoj Americi. Svi koji žele da se priključe akciji mogu da kontaktiraju članove ove organizacije kako bi saznali lokaciju centara za donacije: u Torontu mogu da se obrate na email: julianapandurevic@yahoo.ca; u Čikagu na :vdjurich@yahoo.com.
 

Sve novčane donacije putem pay-pal i kreditne kartice upućene Organizaciji 28. juni (www.28jun.org – sa napomenom poplava) biće iskorišćene, kažu u ovoj organizaciji, za plaćanje tranSPORTa pomoći.

Ambasada Republike Srbije u Otavi od danas (utorak, 20. maj) otvara poseban račun radi prikupljanja finansijskih donacija za saniranje posledica katastrofalnih poplava. Iz Generalnog konzulata Srbije u Torontu sugerišu da se iz Kanade pomoć šalje u novcu zbog udaljenosti i komplikovane procedure slanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here