RS otvorila svoju knjigu

0

 

Dobar štand: Nikola Vukolić i Babken Simonjan

’’Na našem štandu predstavljeno je dvadesetak izdavača iz Srpske među kojima su, Zadužbina "Petar Kočić", Banjaluka – Beograd, Zavod za udzbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Akademija nauka i umetnosti RS, "Beseda", "Art print", Srpsko prosvetno društvo "Prosveta" iz Bileće, Književna zajednica "Jovan Dučić" i drugi, a to je oko 200 naslova.

 

 

Ovo je prilika da predstavimo i naše klasike, Kočića, Šantića, Dučića, Ćopića…, za koje postoji veliki interes’’, rekao je za "Vesti" koordinator Nikola Vukolić.

 

Prema nekim reakcijama iz Sarajeva štand RS je suvišan, ali Vukolić ne vidi razlog i ne zna kome to smeta da se Republika Srpska predstavi samostalno.

 

’’Štand Bosne i Hercegovine je mali da bi sve knjige mogle da stanu. Mi smo do sada izlagali po ćoškovima. Kao izdavač ja ću da izlažem sa svakim ko me pozove, ali je normalno i prirodno da izlažem na štandu RS ’’, kazao je on.

 

Frankfurt je ovih dana najveća biblioteka sveta, a na štandu Srpske nastupaće i pisci iz RS i dijaspore koji su dobili ugledne međunarodne nagrade, Mirko Šindić, Rajko Vasić, Kristina Mrđa, Radomir Mitrić, Zdravko Kecman i drugi.

 

’’Mi ovde u Frankfurtu nastupamo pod motom "Otvorimo knjigu" i mislim da smo na najlepši mogući način tu knjigu otvorili’’, istakao je Vukolić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here