Rusi stigli u Srpsku: Specijalci ili umetnici?

0

Vest da su ruski specijalci stigli u RS uzburkala javnost u BiH (Foto: Arhiva)
 

"Sva evidentirana lica ispunjavala su uslove potrebne za ulazak u BiH, nisu nosila uniforme i vojna obeležja, i među njima je bilo i žena i muškaraca različite starosne grupe", precizirala je portparolka Dujković.

Televizija Federacije BiH objavila je da je u RS stiglo više od 140 ruskih specijalaca koji svoj boravak nisu prijavili, niti je tačno poznat razlog njihovog dolaska.

Prema informacijama FTV-a, Rusi su stigli 28. septembra preko graničnog prelaza Rača, a MUP RS im je sugerisao da se ne prijavljuju Službi za strance BiH.

U međuvremenu, MUP RS je demantovao da je reč o ruskim specijalcima i obaveštajcima, navodeći da su to "uglavnom umetnici i članovi umetničkih društava iz Rusije, koji učestvuju na manifestaciji povodom obeležavanja 100 godina od Prvog svetskog rata, koju organizuje Ministarstvo prosvete i kulture RS sa Ruskom Federacijom".

Agenciji Beta u Ministarstvu prosvete i kulture RS nisu mogli da pruže više detalja, navodeći da je "u toku sastanak o tome".

Na pitanje kako to da javnost nije ranije obaveštena o manifestaciji povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata, koja treba da se održi u saradanji s Rusijom, te da najave o tome nema ni na sajtu Ministarstva prosvete i kulture RS, rečeno je da je to zato "što se ništa ne dešava danas".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here