SAD pomaže u borbi protiv radikalnog terorizma

0

SAD će uložiti pet milijardi u borbi protiv radikalnog terorizma 

 

Keri koji je danas gostovao na nekoliko jutarnjih televizijskih prgrama branio je odluku predsednika SAD Baraka Obame da okonča borbenu ulogu američkih trupa u Avganistanu do kraja godine, uz plan da ostane oko 10.000 američkih vojnika do 2016.

 

Keri je rekao gostujući jutros na televiziji CBS da je Obamina poruka Avganistancima da do određenog vremena treba da preuzmu brigu o svojoj bezbednosti i svojoj vojsci.

 

Državni sekretar je rekao da je poruka Avganistanu "nećemo vam dati neograničeno vreme" i da oni moraju da preuzmu inicijativu i dodao da to "ne znači napuštanje Avganistana već osnaživanje Avganistana".

 

U nastupu na CBS Keri je rekao da će američki plan za povlačenje iz Avganistana dozvoliti zemlji da preusmeri resurse na borbu protiv terorizma u drugim delovima sveta i rekao da američka spoljna politika mora da razmišlja o "kompleksnijem svetu koji se brzo menja, u kome je terorizam glavni izazov".

 

Rekao je da je objava o povlačenju trupa iz Avganistana izjava o tranziciji, i da su to Amerikanci želeli po pitanju Avganistana a da i Avganistanci žele da se Amerikanci postepeno povuku iz zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here