Šapić prelazi u SNS?

0

Aleksandar Šapić: Na lokalu nisu bitne stranke, nego ljudi
 

Funkcioner DS Aleksandar Šapić mogao bi da pređe u redove Srpske napredne stranke, jer je nezadovoljan reakcijom Demokratske stranke na vest da je plagirao doktorat, ali i zbog planova naprednjaka da u narednom periodu preuzmu vlast na Novom Beogradu, saznaje "Danas".

 

Šapić u izjavi za ovaj list nije demantovao da planira da promeni stranku.

 

"Moji planovi i sva energija su usredsređeni na opštinu Novi Beograd, da ona shodno mojim nadležnostima i ingerencijama radi što je moguće bolje", istakao je kratko Šapić za "Danas".

 

Na pitanje da li to ipak znači da ne isključuje opciju prelaska u naprednjake, on je odgovorio: "Mislim da sam bio poprilično jasan što se mojih planova tiče, oni su vezani za Novi Beograd i trudim se da tome budem kao i do sada maksimalno posvećen".

 

Prema rečima izvora "Danasa", Šapić je nezadovoljan zbog načina na koji je DS reagovala kada je objavljena vest da je njegov doktorat na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment Univerziteta Union, u pojedinim delovima plagiran.

 

DS je povodom toga saopštila da joj ne pada na pamet ni da pomisli da je u pitanju "najgluplje obrazloženje o plagijatu koje su ikada čuli", a kamoli da to kažu, da im ne pada na pamet da ruše internet sajt Peščanika, na kojem je tekst grupe autora o doktoratu objavljen.

 

Stranka je tada saopštila i da se pridružuje pozivu grupe autora da Univerzitet Union u Beogradu pokrene postupak preispitivanja disertacije i doktorskog zvanja Šapića. Demokrate su dodale da će svi naredni postupci kako Aleksandra Šapića, tako i DS, zavisiti od ishoda tog preispitivanja, kao i da će biti preduzeti bez oklevanja, patetike i spinovanja.

 

Izvori lista "Danas" navode da Šapića sem problema oko doktorata muči i stalna pretnja naprednjaka da će prekomponovati vlast u Novom Beogradu, jer je njemu, kako kažu, jedino taj posao bitan.

 

Vladajuću većinu u Skupštini opštine Novi Beograd najpre su činili DS, LDP, SPS-PUPS, a nedavni su im se pridružili i odbornici NDS. Šapić je tim povodom rekao da "na lokalu nisu bitne stranke, već ljudi".

 

"U ovom slučaju reč je o osobama koje dobro poznajemo i verujem da ćemo sa njima na najbolji mogući način raditi u korist građana Novog Beograda", naveo je tada Šapić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here